back

Народний депутат України Олександр Кодола озвучив звіт за 3 роки своєї діяльності

09 січня 2018

5 січня відбулась прес-конференція народного депутата України Олександра Кодоли для представників ЗМІ і прес-служб органів влади 209-го виборчого округу.

Депутат озвучив звіт за 3 роки своєї роботи у Верховній Раді України, зокрема, у напрямку законотворчої діяльності і підтримки реформ, залученню коштів фонду соціально-економічного розвитку територій та міжнародної парламентської діяльності.

Варто зауважити, що Олександр Кодола третій у рейтингу депутатів-реформаторів. Він 100-відсотково підтримав реформи, що стосувались децентралізації, державних закупівель, валютного регулювання, іншого в бізнес-середовищі, іншого в державному управлінні та права власності.

За останній рік на розгляд Верховної Ради депутат подав 18 законопроектів, з яких 9 нині діючі, зокрема, про житлово-комунальні послуги; комерційний облік комунальних послуг; енергетичну ефективність будівель.

Під час свого звіту Олександр Кодола зупинився і на питанні розгляду звернень громадян та захисту їх інтересів. Він виступив з ініціативою про необхідність зміни тарифної сітки заробітної плати лікарів, зареєстрував законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, порушив гостре питання щодо санаторно-курортного лікування учасників бойових дій та ветеранів війни.

Більш детально народний обранець розповів про залучення коштів депутатського фонду соціально-економічного розвитку територій. За три роки за його сприяння на розвиток 209-го виборчого округу надійшло 84 млн. грн. державних коштів, зокрема, для Ніжинського району 7,2 млн. грн. Найбільше ним було залучено коштів на розвиток освітньої та медичної галузей. Так, у Ніжинському районі минулого року було відкрито дитячий садок на базі Безуглівського НВК, нині тривають ремонтні роботи у шкільних їдальнях Безуглівки, Перемоги, Кукшина, у неврологічному відділенні Ніжинської центральної районної лікарні, виділені кошти на виготовлення проектної документації по створенню у с. Талалаївка сільського центру розвитку фізичної культури та спорту відділу освіти Ніжинської РДА.

Крім того, 1 млн. грн. було направлено ним на будівництво лінійного прискорювача для обласного онкодиспансеру. Завдяки цьому жителі області, і 209-го виборчого округу зокрема, лікуватимуться в онкодиспансері безкоштовно.

Олександр Кодола озвучив і плани у своїй подальшій діяльності, передусім, як і раніше, вони стосуються розвитку освіти, медицини і культури нашого регіону.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА