back

У районі вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня 2017

Сьогодні, 14 грудня, у райдержадміністрації відбулось засідання «круглого столу» з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС за участю керівництва райдержадміністрації та районної ради, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, представників районних установ та служб.

Присутні в залі хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих і померлих ліквідаторів.

До учасників зібрання зі словами вдячності та глибокої шани звернувся голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. - Ви, ризикуючи своїм життям та здоров’ям, до кінця не усвідомлюючи страшних наслідків тієї біди, з честю та мужністю виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації. За це ми в неоплатному боргу перед вами. Тому ваші проблеми ніколи не лишатимуться без уваги. Влада намагатиметься й надалі допомагати та підтримувати вас, дбати про створення належних умов для забезпечення і реалізації пільг, гарантованих державою, - наголосив очільник району.

За проявлену мужність, самовідданість і високий професіоналізм у ліквідації наслідків техногенної катастрофи та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Вячеслав Івашин вручив відзнаки районної державної адміністрації СВИРИДУ Григорію Павловичу, БОРОВИКУ Анатолію Миколайовичу, ГАВРЕЛЬЧЕНКУ Олександру Миколайовичу та КОТЮХУ Івану Андрійовичу.

До привітань долучилась і заступник голови районної ради Наталія Березка, яка також нагородила відзнаками районної ради КОВТУНА Володимира Орестовича, ТУРЧИНА Володимира Сергійовича, ПИЛИПЕНКА Миколу Івановича.

Під час зустрічі було обговорено питання соціального, медичного та пенсійного забезпечення учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, надання їм пільг. Ліквідатори ділилися своїми проблемами та спільно з посадовцями обговорювали шляхи їх розв’язання. Представники управління соціального захисту населення РДА, Пенсійного фонду, Центру первинної медико-санітарної допомоги надали консультації з питань, які найбільше хвилювали учасників заходу.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації