back

Верховна Рада України схвалила проект Закону про Держбюджет на 2018 рік

08 грудня 2017

Підготовлений Урядом та схвалений парламентом проект Закону про Державний бюджет на 2018 рік передбачає збільшення доходів бюджету до 1,2 трильйона гривень та зростання ВВП на 3 %.

Документ, розроблений у рамках трирічного бюджетного планування і з урахуванням рекомендацій міжнародних фінансових організацій, розглядався у другому читанні і увібрав поправки та пропозиції народних депутатів.

Як підкреслив Глава Уряду Володимир Гройсман, бюджет є чітко пріоритезованим і спрямованим на розвиток та модернізацію держави.

Головний фінансовий документ держави на наступний рік визнано бюджетом розвитку з повним урахуванням цілей децентралізації та орієнтирів економічного зростання. Основними пріоритетами залишаються фінансування потреб безпеки та оборони, запровадження низки програм підтримки реального сектору – передусім аграрної сфери та дорожнього будівництва, а також підвищення соціальних стандартів шляхом збільшення асигнувань на систему охорони здоров’я та освіти.

Напередодні голосування за бюджет Верховна Рада схвалила пов’язані з бюджетом зміни до Бюджетного та Податкового кодексів України. Під час обговорення документу урядовці та парламентарі погодилися, що цього року бюджетний процес відзначився злагодженою і конструктивною співпрацею Уряду, Парламенту, Президента та представників органів місцевого врядування.

Сторони домовилися за результатами першого кварталу 2018 року розглянути можливість подальшого підвищення соціальних стандартів.

З основними показниками бюджету на 2018 рік можна ознайомитися запосиланням

За інформацією Департаменту інформації та комунікацій з

громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України