back

Права людини – понад усе!

07 грудня 2017

Формування нового, вищого рівня правосвідомості наших громадян є важливим елементом у розбудові демократичного суспільства. Тож, щодня команда Головного територіального управління юстиції працює над тим, щоб якомога більше людей знали про свої права та вміли їх захистити.

Вчора, 6 грудня, про загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», його ключові меседжи та стратегію реалізації дізналися жителі міста Ніжин та Ніжинського району під час зустрічі з представниками територіального управління юстиції, що відбулась у Ніжинській районній державній адміністрації.

Начальник Головного територіального управління юстиції Олег Трейтяк, начальник Управління державної реєстрації В’ячеслав Хардіков, в.о. начальника Управління державної виконавчої служби Алла Єдомаха, начальник відділу з питань банкрутства Олександр Дікан ознайомили присутніх зі змінами в законодавстві, що регулює примусове стягнення заборгованості зі сплати аліментів, розповіли про посилення захисту прав дитини на належне утримання, законодавчі зміни, що мають зупинити «маски-шоу» на українських підприємствах та унеможливити незаконні репресивні дії з боку представників правохоронних органів та ін.

«На сьогодні Президент України вже підписав законопроект №7275 про захист бізнесу від зловживань з боку силових структур. Тож, сподіваємось, що відтепер права учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування дотримуватимуться», - зазначив на зустрічі Олег Трейтяк.

За матеріалами офіційного сайту Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області