back

Революція Гідності: історія і сучасні виклики. Розширене засідання Громадської ради при райдержадміністрації

22 листопада 2017

21 листопада, в рамках заходів до Дня Гідності та Свободи, відбулось розширене відкрите засідання Громадської ради при райдержадміністрації за участю представників громадських організацій, політичних партій, учасників Майдану Гідності. Вела засідання голова Громадської ради Інга Чеботаєва. Тема заходу: Революція Гідності: історія і сучасні виклики.

Перед присутніми виступили методист відділу освіти Тетяна Черненко та вчителі історії Безуглівської і Талалаївської шкіл Світлана Лабузько та Людмила Єсипенко, які розповіли про атмосферу революційних подій 2013 -2014 років та відтворили їх хронологію. Відбувся перегляд документальної хроніки про події на майдані. Згадали і героїв Ніжинщини, учасників Майдану та АТО. Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх, хто віддав життя за демократичні цінності, права і свободу людей, національні інтереси нашої держави.

Революція Гідності показала, що в країні настав час реформ та змін, проте боротьба ще не закінчилась. Про це говорили учасники заходу та ділились своїми думками щодо майбутнього України, збереження її державності, зцементування української нації, виховання молодого покоління у дусі патріотизму.

Участь в обговоренні взяли заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко, голова районної ради Олег Бузун, заступник голови районної ради Наталія Березка, члени Громадської ради: Максим Вертюк, Володимир Євтух, Петро Балаш.

Україна — це територія гідності і свободи, такими нас зробила не одна, а дві революції — майдан 2004 року, який став святом Свободи і революція 2013 року — революція Гідності. 21 листопада — це день, коли ми думаємо про майбутнє, але водночас пам’ятаємо тих, хто віддав життя в боротьбі за це майбутнє.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації