back

Працівників сільського господарства Ніжинщини привітали з нагоди професійного свята

17 листопада 2017

Серед усіх професійних свят – День працівників сільського господарства є одним з найбільш знаних, адже вшановується праця найчисленнішої когорти трударів, чиїми руками твориться хліб.

Відзначаючи його, ми вкотре переконуємося: держава сильна і заможна селом. На хліборобських плечах її добробут і її майбутнє.

З нагоди Дня працівників сільського господарства сьогодні у районній державній адміністрації відбулись урочисті заходи.

Ніжинщина завжди славилася талановитими людьми, дбайливими господарями та невтомними трудівниками й по праву є осередком міцних сільськогосподарських традицій.

На сьогоднішній день на теренах району працює 72 сільськогосподарські підприємства різних форм власності.

Цього року, як і завжди, аграрії зустрічають своє професійне свято певними здобутками. За січень-жовтень 2017 року по сільгосппідприємствах району вироблено валової продукції на суму 308,226 млн. грн. ( 113,2 % до рівня минулого року). Розмір орендної плати становить 7,1 % від нормативної грошової оцінки землі. Агроформування надають постійну соціальну допомогу сільським радам.

Завдячуючи щоденній копіткій праці, хліборобам Ніжинщини вдалося отримати вагомий урожай зернових та технічних культур, овочів.

Під урожай 2017 року посіяно 1212 га озимого ріпаку та 6522 га озимих зернових культур.

За ці й інші здобутки, за постійну підтримку шкіл, садочків, фельдшерських пунктів, центральної районної лікарні, за згоду у співфінансуванні ремонту доріг населених пунктів дякував сьогодні аграріям Ніжинського району голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Він побажав усім присутнім подальших успіхів у розбудові своїх підприємств, гарних урожаїв та лагідної погоди.

Вячеслав Анатолійович вручив Почесні відзнаки від обласної влади, а також Грамоти і Подяки Ніжинської районної державної адміністрації, а саме:

Віктору Пуховцю, водію ПОП «Ксена»;

Миколі Салівон, машиністу-трактористу ТОВ «Агропромислова компанія «Магнат»»;

Руслану Макаренку, водію ФГ «Липіврізьке»;

Миколі Чуприні, директору СГ ТОВ «Рід»;

Наталії Прищепі, завідуючій молочної ферми СГ ТОВ «Агрофірма Лосинівська»;

Володимиру Бойку, водію ТОВ «Баришевська зернова компанія»;

Дмитру Гескіну, головному інженеру ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут».

Щирі слова привітань на адресу хлібодарів прозвучали і від голови районної ради Олега Бузуна, і від помічника народного депутата України Олександра Кодоли Тамари Стратілат, і від начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Марії Носенко. Посадовці також вручили низку нагород та відзнак.

Долучився до вітань і професор кафедри публічної політики і політичного управління Національної Академії державного управління при Президентові України Микола Стадник.

Теплу й святкову атмосферу присутнім у залі подарували артисти Ніжинського районного будинку культури, Дуболугівського сільського клубу та Лосинівської ОТГ.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА