back

Активна молодь Ніжинщини долучилась до роботи по підготовці районної Програми національно-патріотичного виховання молоді на 2018-2022 роки

14 листопада 2017

Розвиток в Ніжинському районі функціональної системи національно-патріотичного виховання, насамперед дітей та молоді, на основі формування й утвердження принципів любові і гордості за власну державу, її історію, мову, культуру, науку, спорт, національних і загальнолюдських цінностей, усвідомлення громадянського обов’язку та зміцнення якостей патріота України як світоглядного чинника, спрямованого на розвиток успішної країни є важливим завданням для районної влади. З цією метою сектором сім’ї, молоді та спорту РДА розробляється проект районної програми національно-патріотичного виховання молоді на 2018-2022 роки. Проводячи роботу в даному напрямку, доцільним є врахування думки обдарованих, активних та ініціативних молодих людей щодо організації і проведення заходів національно-патріотичного спрямування.

13 листопада в районній державній адміністрації відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Молодіжні ініціативи у сфері національно-патріотичного виховання в Ніжинському районі».

Участь у заході взяли ініціативні групи Ніжинського агротехнічного інституту, агротехнічного коледжу, голова ради старшокласників району Аліна Опанасенко, голова ГО «Дозір-Крук» Максим Вертюк, працівники сектору сім’ї, молоді та спорту, методисти відділу освіти.

Учасники розповіли про напрацювання, які вже втілені на базі їх навчальних закладів та озвучили ряд пропозицій щодо заходів, які можуть бути реалізовані на території району та покликані залучити якомога більше сільської молоді не лише шкільного віку, а й більш дорослих.

Підсумовуючи все обговорене, заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко подякувала всім присутнім за плідну роботу та зазначила, що всі пропозиції будуть обов’язково враховані при підготовці районної Програми національно-патріотичного виховання молоді на 2018-2022 роки.

За інформацією сектора сім’ї, молоді та спорту РДА