back

Ніжинський район традиційно взяв участь у Покровському ярмарку

17 жовтня 2017

Цього року традиційний Покровський ярмарок у Ніжині був ювілейним – 375-им. Щоразу місто в ці жовтневі дні відзначає свято творчості, культури і традицій, участь у якому беруть сотні народних майстрів, підприємців, виноробів, сироварів, бджолярів та творчих колективів з різних куточків України.

Ніжинський район також щороку бере участь у Покровському ярмарку. І цього разу біля будівлі районної державної адміністрації розмістили свої садиби, виставки та майданчики громади, підприємства та працівники культури.

Побут своїх громад, їх автентичні костюми та рушники представили сальнянці, котрі нині входять до Лосинівської ОТГ, Меморіальний музей М. Заньковецької, котрий розміщений у с. Заньки. Крутівську громаду вже не вперше представила дослідна станція "Маяк", яка презентувала насіння та овочі власної селекції. Свою продукцію, вирощену на землях Ніжинщини, представили і представники ТОВ АПК «Магнат». Запрошував усіх гостей ярмарку відвідати Регіональний ландшафтний парк «Ніжинський» його керівник Сергій Мельникович.

Справжньою окрасою став концертний майданчик працівників культури Ніжинщини: народний ансамбль троїстих музик «Перець», аматорський вокальний ансамбль "Вербиченька" Колісниківського сільського клубу, аматорський вокальний ансамбль "Червона калина" Кукшинського будинку культури, солісти та керівництво районного будинку культури і відділу культури і туризму Лосинівської ОТГ, солісти Крутівського будинку культури.

Гостей заходу із святом Покрови Пресвятої Богородиці та з ювілейним ярмарком від імені керівництва району привітала заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко. Також вона відзначила Подяками учасників ярмарку.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА