back

Між життям та смертю

23 травня 2012

Проблема здоров’я належить до глобальних проблем людства. Адже в світі зараз поширено багато різних хвороб, шкідливих звичок, які згубно діють на здоровий організм. Одна з найбільших проблем суспільства – СНІД. Традиційно у третю неділю травня весь світ відзначає День пам’яті людей, які померли від СНІДу. Із загрозливою швидкістю нова інфекційна хвороба охопила увесь світ. Статистика померлих від СНІДу катастрофічна.

В рамках спеціалізованого формування «Мобільний консультаційний пункт соціальної роботи» спеціалісти та волонтери Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 17.05.-18.05. 2012р. організували та провели профілактичну акцію «Між життям та смертю» до Всесвітнього Дня пам’яті померлих від СНІДу на базі Вертіївської та Кукшинської ЗОШ І-ІІІст.

Метою акції є не лише вшанувати пам’ять людей, які померли від СНІДу, але й привернути увагу молоді до проблеми ВІЛ-інфекції в нашій країні, нагадати про те, що це стосується кожного, що не буває однозначних ситуацій, і що в людини завжди є вибір.

В ході акції школярі більш детально дізналися про проблему ВІЛ/СНІДу, шляхи передачі, профілактику та стан захворюваності в Чернігівській області.

Участь в акції підтвердила, що «Червона стрічка» є символом солідарності з тими, кого торкнулася проблема СНІДу та є свідченням любові та пам’яті про тих, кого забрала епідемія. Це нагадування, що необхідно турбуватися про свою безпеку та здоров’я, заклик до людства до припинення дискримінації тих, хто живе з ВІЛ, докладання максимуму зусиль до того, щоб ВІЛ-інфіковані люди отримували наше піклування та співчуття, необхідну підтримку та лікування.

Акція змусила замислитись учнівську молодь стосовно власного життя та способу поведінки, а байдужість до проблеми ВІЛ/СНІДу може стати причиною смерті ще десятків тисяч людей. Такого висновку дійшли учасники акції.

За інформацією Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді