back

Зустріч з прийомними батьками за участю голови райдержадміністрації Володимира Другакова

18 травня 2012

З нагоди Міжнародного Дня сім’ї та Дня матері спеціалістами Ніжинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 18 травня була організована та проведена зустріч - знайомство для прийомних батьків «Щастя бути разом». Дана зустріч відбулася за участю голови Ніжинської районної державної адміністрації Володимира Другакова та заступника голови з гуманітарних питань Людмили Сипливець.

Також були запрошені представники Управління праці та соціального захисту населення, Служби у справах дітей, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту, волонтери НРЦСССДМ.

Під час зустрічі обговорювались питання призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та грошового забезпечення прийомним батькам за надання соціальних послуг у прийомних сім’ях, оздоровлення та відпочинку; контролю за станом утримання та виховання дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків в прийомних сім’ях та інші.

Запрошені батьки мали нагоду обмінятися досвідом виховання в своїх родинах. Разом знайти вихід з різних життєвих ситуацій, що, так чи інакше, виникають в прийомних сім’ях.

Природа і виховання посприяли тому, що всі люди різні: не має однакових батьків, як немає однакових дітей. Кожен із них – неповторна особистість. Саме цим пояснюється відсутність єдиного універсального рецепту виховання дитини в сім’ї. Прийомні батьки змогли отримати корисні поради щодо виховання дітей, а також роздаткові матеріали «Поради прийомним батькам» та «Правила покарання».

На завершення зустрічі голова адміністрації подякував прийомним батькам за їх щоденну нелегку турботу про дітей та наголосив, що і в подальшому має надію на тісну співпрацю прийомних батьків та органів влади. Ми разом докладемо всіх зусиль, щоб наші діти не втрачали віру в світле майбутнє, надію на краще , щоб посмішки ніколи не зникали з їх облич. На згадку про зустріч всі прийомні сім’ї отримали подарунки.

За інформацією Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді