back

Віддаючи належне

15 вересня 2017

15 вересня 1996 року в Ніжині відкрили пам’ятник воїнам-афганцям. Тривала копітка праця - узгодження, виділення місця, кошти на проект і будівництво – все це, безумовно, довелося пройти ідейникам створення пам’ятника. Зрештою, все вирішилося, і вже 21 рік у місті на гранітному постаменті височіє солдат з автоматом Калашникова в руках, який уособлює всіх молодих безвусих юнаків і досвідчених офіцерів, які з честю й гідністю виконали свій інтернаціональний обов’язок в республіці Афганістан.

І що б сьогодні не говорили про ту неоголошену війну, як би не трактували ті події, чоловіки, які пройшли через Афган, достойні того, щоб віддати їм належне. Там, під палючим сонцем вони стали побратимами, тут, у мирному житті, - родиною. Міцною, дружною, незрадливою.

Тож сьогодні зібралися біля пам’ятника, аби вшанувати загиблих і померлих товаришів, віддати належне матерям і сім’ям, обійнятися по-чоловічому щиро, поговорити.

Голова Ніжинської міськрайонної організації ветеранів Афганістану Сергій Ступак зібрав друзів. Голова Ніжинської райдержадміністрації, теж афганець, Вячеслав Івашин, попри зайнятість, не міг пропустити такий день. І нехай ця зустріч була короткою – справи кликали у відрядження, Вячеслав Анатолійович потис руку кожному побратиму, знайшов потрібні слова для мами загиблого в Афганістані, поклав квіти до підніжжя пам’ятника.

За інформацією газети "Ніжинський вісник"