back

КОМПЛЕКСНА РЕАБІЛІТАЦІЯ ДЛЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

15 вересня 2017

З метою впровадження в Україні кращого світового досвіду у сфері надання послуг з реабілітації Мінсоцполітики наказом від 09.08.2016 № 855 затверджено Типове положення про центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю.

Відповідно до положень про державні реабілітаційні установи їхнім цільовим призначенням є здійснення комплексу для всебічного розвитку осіб з інвалідністю, які досягли повноліття, дітей з інвалідністю та дітей віком до двох років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності, засвоєння ними знань, умінь, навичок, досягнення і збереження їхньої максимальної незалежності, формування та розвиток фізичних, розумових, соціальних, професійних здібностей з метою реалізації особистого потенціалу.

Такі центри забезпечують тимчасове перебування в ньому осіб, які мають відповідні медичні показання та потребують спеціальних умов для одержання ними комплексу реабілітаційних заходів.

Реабілітаційні заходи проводяться лише на підставі індивідуальних програм реабілітації, із залученням (в разі потреби) в цьому процесі батьків або законних представників.

За додатковою інформацією та оформленням документів звертатись в управління соціального захисту населення Ніжинської РДА, пл. І. Франка, 1, кімната №8, телефонувати 7-15-87.