back

Часткове фінансування оздоровлення дітей за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у 2012 році

17 травня 2012

Одним із найважливіших державних завдань у забезпеченні соціального захисту дітей є реалізація їхнього права на оздороволення та віпочинок, у тому числі з допомогою Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. За рахунок його коштів здійснюється часткове фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб в дитячих оздоровчих закладах, що в свою чергу сприяє сниженню рівня захворюваності серед дітей та призводить до зменшення витрат із бюджету Фонду. Кошти на ці цілі передбачаються програмою, щодо відновлення здоров”я застрахованих осіб та членів їх сімей, яку щорічно затверджує правління обласного відділення Фонду, витрати якого на дитяче оздоровлення з кожним роком зростають. В поточному році на фінансування дітей в області затверджено 6 млн.300 тис. грн. в тому числі на Ніжинську міжрайонну виконавчу дирекцію 350 тис.грн,що більше від фактично використаних в минулому році на 64 тис грн.

Кошти Фонду, як і кожного року виділяються на організацію харчування, лікування та культурне обслуговування дітей.На правлінні обласного відділення Фонду затвердженні норми витрат у дитячих оздоровчих закладах на 2012 рік в таких розмірах : на харчування - на одну дитину на добу в розмірі не більше 37 гривень та на лікування і культурне обслуговування – не більше 3 грн на один людино-день. В цілому це складає 40 грн на дитину в день. Ці витрати однакові для всіх регіонів України. Організованими формами оздоровлення за рахунок коштів Фонду охоплюються діти віком від 7 до 18 років.

Тривалість оздоровчої зміни, протягом якої дитина отримує послуги оздоровлення та частково фінансується за рахунок Фонду повина бути не менше 14 днів.

Нагадаю, що право на отримання путівки, вартість якої частково сплачується за рахунок коштів Фонду має застрахована особа (батько,мати, усиновлювач, опікун/піклувальник).

Для вирішення даного питання батькам слід звернутися з письмовою заявою до комісії із соціального страхування за основним місцем роботи.

Щоб отримати часткове фінасування на оздоровлення дітей в дитячих оздоровчих закладах оздоровлення , які включені до переліку закладів , що фінансуються за кошти Фонду підприємства, установи, організаціїї, фізичні особи які використовують найману працю, а також фізичні особи які заключили з Пенсійним Фондом додаковий договір на добровільне страхування повинні подати до Ніжинської міжрайонної виконавчої дирекції заявку на фінансування встановленого зразку та калькуляцію вартості путівки.

Користуючись нагодою хочу звернутися до керівників підприємств, установ, організацій , а також профспілкових організацій. Фонд соціального страхування сплачує тільки часткову вартість дитячої путівки, але досить актульне є питання оплати решти її вартості. Не будьте осторонь даної проблеми ваших працюючих осіб приймайте участь у оздоровленні яка спрямована на поліпшення життя та здоров”я дітей.

В межах своїх можливостей Ніжинська міжрайонна виконавча дирекція намагається допомогати страхувальникам,застрахованим особам прийняти рішення у виборі оздоровчого закладу. Надати інформацію ,щодо переліку дитячих оздоровчих заклалдів , цінової пропозиції , термінів заїзду та інше.

По всіх питяннях, які стосуються дитячого оздоровлення просимо звертатися до Ніжинської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Наша адреса : М.Ніжин вулиця Богушевича 6/а, телефони : 2-30-30 ; 2-52-44 .

Наталія Волкова, Директор Ніжинської МРВД ЧОВ ФСС з ТВП