back

Споживання продуктів харчування населенням області у 2016 році

04 серпня 2017

За розрахунками Державної служби статистики України в середньому у 2016 році пересічний чернігівець вжив 46 кг м’яса та м’ясних продуктів (по Україні – 51), 227 кг молока та молочних продуктів (210), 262 яйця (267), 109 кг хлібних продуктів (101), 167 кг картоплі (140), 172 кг овочів (164), 39 кг плодів та ягід (50), 9 кг риби та рибних продуктів (10), 11 кг олії (12), 36 кг цукру (33).

Порівняно з 2015р. споживання м’яса та олії майже не змінилося. Менше вживали чернігівці молока (на 13 кг), хлібних продуктів, плодів, цукру (на 4 кг), картоплі (на 6 кг), яєць (на 12 штук). Показники споживання овочів та риби зросли на 2 кг.

За рівнем споживання цукру Чернігівщина займає 4 місце в Україні, молока та молочних продуктів – 7, хлібних продуктів, картоплі, овочів – 9, риби – 12, яєць – 15, олії – 17, плодів та ягід – 20, м’яса та м’ясних продуктів – 21.

Калорійність середньодобового раціону жителя Чернігівщини становила 2850 ккал (у 2015р. – 2971) при середній по Україні – 2742 ккал.

Головне управління статистики у Чернігівській області