back

Відвідування сімей з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах

12 липня 2017

На виконання доручення заступника голови, керівника апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Романової Н.А. та доручення заступника голови Ніжинської районної державної адміністрації Мелашенко О.М. у Ніжинському районі триває обстеження умов проживання та виховання дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Станом на 12 липня 2017 року працівники районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та служби у справах дітей відвідали 36 сімей, в яких виховуються 106 дітей, що проживають на території Великодорізької, Талалаївської, Безуглівської, Стодольської, Кукшинської, Колісниківської, Кунашівської, Перебудівської, Ніжинської, Світанківської та Галицької сільських рад району.

Комісією були перевірені житлово-побутові умови проживання, дотримання санітарно-гігієнічних норм у помешканні, наявність продуктів харчування та речей необхідних у побуті, стан виконання батьками своїх обов'язків.

З батьками були проведені бесіди з метою підвищення їх виховного потенціалу, мінімізації алкогольної залежності, попередження вчинення насильства в сім'ї, формування норм суспільної моралі та здорового способу життя. Їх попереджено про відповідальність за невиконання батьківських обов’язків.

Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді