back

На засіданні Громадської ради обговорювали роботу позашкільних закладів для дітей та юнацтва і стан надання первинної медичної допомоги у районі

23 червня 2017

22 червня відбулось чергове засідання Громадської ради при Ніжинській райдержадміністрації, в якому взяла участь заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко. Вела засідання голова Громадської ради Інга Чеботаєва.

Відповідно до порядку денного було розглянуто два питання. Про стан надання первинної медико-санітарної допомоги в умовах децентралізації інформувала присутніх представників ІГС заступник головного лікаря районного Центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Козинець. Вона детально зупинилась на питаннях фінансування медичних закладів первинної ланки, забезпечення медикаментами, стану матеріально-технічної бази лікувальних закладів центру тощо, а також на основних проблемах. Зокрема, однією з проблем є недостатнє забезпечення кадрами медичних закладів. У фельдшерських пунктах деяких сіл взагалі немає відповідних фахівців. Члени Громадської ради висловлювали свої думки з приводу розвитку сільської медицини, особливо в ході проведення медичної реформи, започаткованої Кабінетом Міністрів.

Заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко ознайомила з роботою та перспективами розвитку позашкільних закладів для дітей та юнацтва в Ніжинському районі, а саме: комунального позашкільного навчального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості», комунального закладу «Ніжинська районна школа мистецтв», Ніжинської районної дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» та Лосинівського міжшкільного навчально-виробничого комбінату.

Оксана Миколаївна акцентувала особливу увагу на досягненнях вихованців цих закладів, високих результатах, які вони показують на обласних та Всеукраїнських конкурсах та змаганнях. А також наголосила, що планується розширення філій позашкільних закладів. Так вивчається питання щодо доцільності та технічної можливості відкриття у 2017-2018 навчальному році філії відділу декоративно-прикладного мистецтва у Колісниках та філії хореографічного відділу у Липовому Розі і Ніжинському.

За результатами обговорення питань членами Громадської ради були прийняті окремі рішення. Зокрема, Петро Балаш висловив пропозицію щодо відкриття гуртка бджільництва на базі ЦДТЮ. Присутні його підтримали та вирішили рекомендувати райдержадміністрації вивчити дане питання.

На завершення роботи обговорили ще ряд актуальних питань та визначились із датою наступного засідання, яке запланували провести у вересні.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації