back

Ветерани отримають підвищені виплати до 5 травня

27 квітня 2012

На виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича, на державному рівні прийнято відповідні управлінські рішення та підвищено розміри виплат до Свята Перемоги для тих категорій населення, які потребують першочергової підтримки : інвалідам війни, особам, прирівняним до інвалідів війни, учасникам бойових дій, членам сімей загиблих тощо. 19 квітня п.р. область отримала перший транш коштів з Державного бюджету у сумі 23,8 млн грн., ще 7,5 млн грн. надійдуть в найближчий час, що дасть змогу забезпечити стовідсоткову виплату допомоги до Дня Перемоги.

Нагадаємо, що в минулому році зазначену допомогу отримали 81,6 тисяч ветеранів війни та членів сімей загиблих, на виплату якої було спрямовано 21,4 млн. гривень.

На даний час всіма районними та міськими управліннями праці та соціального захисту населення сформовано списки осіб, які мають право на отримання щорічної разової грошової допомоги, а обласним центром по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат забезпечено їх опрацювання та друк відомостей на виплату коштів.

Кабінетом Міністрів України 5 квітня 2012 року внесено зміни до своєї постанови від 28 грудня 2011 року № 1381 «Про підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення», де передбачено зростання у поточному році щомісячної разової грошової допомоги до 5 травня відповідним категоріям до таких розмірів :

- інваліди війни І групи - 2200 гривень;

- інваліди війни ІІ групи - 1920 гривень ;

- інваліди війни ІІІ групи - 1720 гривень;

- інваліди війни І групи(колишні неповнолітні в’язні) – 2200 гривень;

- інваліди війни ІІ групи(колишні неповнолітні в’язні) – 1920 гривень;

- інваліди війни ІІІ групи(колишні неповнолітні в’язні) – 1720 гривень;

- інваліди, прирівняні до інвалідів війни І групи - 2200 гривень;

- інваліди, прирівняні до інвалідів війни ІІ групи - 1920 гривень;

- інваліди, прирівняні до інвалідів війни ІІІ групи - 1720 гривень;

- учасники бойових дій, колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилось 18 років) в’язням конц.таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків - 675 гривень;

- особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною - 2200 гривень;

- члени сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами, які не одружилися вдруге - 340 гривень;

- учасники війни, колишні в’язні концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога - 125 гривень.