back

Роздрібна торгівля

06 червня 2017

На 1 січня 2017р. в складі підприємств (юридичних осіб), що здійснювали діяльність із роздрібної торгівлі в м.Ніжині, налічувалося 47 магазинів торговою площею майже 9 тис.м2, 17 кіосків та автозаправних станцій, включаючи АГНКС. Із загальної кількості магазинів 21% були продовольчі, 79% – непродовольчі.

Протягом 2016р. підприємства, які здійснювали діяльність із роздрібної торгівлі в м.Ніжині, реалізували населенню споживчих товарів на 706 млн.грн, що на 5% більше обсягу 2015р.

Більше половини (51%) роздрібного товарообороту становив продаж продовольчих товарів. Серед них переважали м’ясопродукти, кондитерські вироби, молокопродукти, включаючи сир сичужний, плавлений та кисломолочний, свіжі овочі та фрукти, хлібобулочні вироби, а також алкогольні напої та тютюнові вироби.

Суттєвий вплив на формування роздрібного товарообороту підприємств мав продаж фармацевтичних товарів, бензину, газу стисненого та скрапленого для автомобілів, аудіо- та відеобладнання, включаючи телекомунікаційне устатковання, побутових електротоварів та освітлювального приладдя, дизельного пального, обсяг реалізації яких склав 35% роздрібного товарообороту міста.

У розрахунку на 1 особу реалізовано товарів на 9892 грн (в області – на 9580 грн).

Головне управління статистики у Чернігівській області