back

ГАРАНТОВАНА ДОПОМОГА

25 травня 2017

До завершення заходів пов’язаних з утворенням Фонду соціального страхування України та його робочих органів, Ніжинська міжрайонна виконавча дирекція Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі – Фонд) забезпечує виконання функцій та завдань передбачених Законом України № 1105 «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Отже, коротко, про основні підсумки роботи за I квартал цього року.

Кількість страхувальників, які знаходяться на обліку в дирекції станом на 01.04.2017 року склала 5475 та збільшилась проти аналогічного періоду минулого року на 1589, в основному за рахунок суб’єктів підприємницької діяльності-фізичних осіб.

Фактичні витрати на всі види матеріальних допомог склали 2 млн. 886 тис. грн., в тому числі виплати на допомогу по тимчасовій непрацездатності, включаючи догляд за хворим членом сім’ї - 2 млн. 147 тис. грн.; витрати пов’язані з виплатою допомоги по вагітності та пологах 733 тис. грн.; на поховання застрахованих осіб – 6,6 тис. грн.; в цілому використано коштів на матеріальне забезпечення на 101,8% до планового показника.

Фонд фінансує матеріальне забезпечення застрахованих осіб, яке здійснюється на підставі заяв-розрахунків, яких в І-му кварталі до дирекції подано 699. Загалом оплачено 19603 дні тимчасової непрацездатності по 2217 листкам непрацездатності.

Заборгованості з виплат матеріальних допомог на даний час немає. Інформація про стан розрахунків із страхувальниками по матеріальному забезпеченню щодекади висвітлюється на сайтах міської та районної рад.

Важливим напрямком роботи дирекції є забезпечення застрахованих осіб путівками в реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів. Відновлювальне лікування отримали 10 осіб, які отримали путівки в Ніжинський центральній міській лікарні ім. М.Галицького та Ніжинський центральній районній лікарні.

Застраховані особи отримали можливість продовжити стаціонарне лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно – курортних закладів по профілях:

- після оперативних втручань на органах травлення;

- порушення обміну речовин та захворювання ендокринної системи;

- після гострих церебральних порушень;

- після операцій ортопедичних,травматологічних при дефектах та пороках розвитку хребта;

- після гострого інфаркту міокарда, операцій на серці та магістральних судин.

Вартість вищезазначених путівок склала 118,7 тис. грн., а загальна сума матеріальної допомоги по листках непрацездатності за весь період відновлювального лікування становила 35,7 тис. грн.

Проведено 23 планові та 19 позапланових перевірок. За їх результатами до бюджету Фонду надійшло 21,9 тис. грн.

Спеціалісти дирекції добре розуміють, що від їх професіоналізму та злагодженої роботи залежать ті застраховані особи, які потрапили в складну життєву ситуацію, і постійно слідкують за правильним призначенням і належним використанням матеріального забезпечення та соціальних послуг коштів Фонду.

Волкова Н.П,

директор Ніжинської МРВД ЧОВ ФСС з ТВП