back

На спільному засіданні постійних комісій депутати обговорили основні питання, що необхідно винести на порядок денний сесії

17 травня 2017

16 травня 2017 року відбулося спільне засідання постійних комісій районної ради, на якому депутати розглянули питання порядку денного дванадцятої сесії Ніжинської районної ради, що відбудеться 19 травня 2017 року. Провів спільне засідання голова Ніжинської районної ради Олег Бузун.

Перші два питання - «Про звіт про виконання районного бюджету за 2016 рік» та «Про звіт про виконання районного бюджету за І квартал 2017 року» детально розкрила заступник начальника, начальник бюджетного відділу фінансового управління Ніжинської РДА Тетяна Глемезда.

Про продовження терміну дії Проекту районного планування Ніжинського району розповів начальник відділу архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Олександр Ярмак.

Далі депутати розглянули питання, що стосувалось Районної програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2017-2021 роки. Голова районної ради Олег Бузун зазначив, що сьогодні в Україні йде перехід від державного до публічного управління. Елементами громадського суспільства на території району є створена громадська рада та народна рада (спільно з містом). Тож затвердження даної програми необхідне для діяльності подібних інституцій.

Про затвердження змін до районної Програми проведення громадських робіт в управлінні соціального захисту населення у 2017 році інформував начальник управління праці і соціального захисту населення РДА Олександр Шевчун.

Про Цільову соціальну програму захисту тваринництва Ніжинського району від карантинних інфекційних захворювань на 2017-2021 роки розповів начальник Ніжинської районної лікарні ветмедицини Анатолій Кошовий.

Не менш важливими питаннями були «Про ліквідацію Вертіївського міжшкільного навчально-виробничого комбінату трудової підготовки і професійної орієнтації учнів Ніжинської районної ради Чернігівської області» та «Про надання дозволу відділу освіти на списання майна Вертіївського МНВК».

Далі детально відзвітував про свою діяльність директор Комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ніжинський» Ніжинської районної ради Сергій Мельникович. Його доповідь доповнив Олег Віталійович, зазначивши, що нині в парку також йде підготовка до прокладання веломаршруту поблизу еколого-пізнавальної стежки «Спадщина предків», а також налагодження співпраці з університетом для проведення виїзних навчальних практик студентами.

Крім того, депутати ознайомились з іншими питаннями, які також рекомендували винести на засідання чергової сесії, зокрема «Про передачу приміщення їдальні Вікторівської ЗОШ І-ІІ ст. Лосинівській селищній раді», «Про оренду комунального майна», «Про зменшений розмір орендної плати», Про встановлення надбавки за вислугу років голові районної ради», «Про запит депутатів Лазановської С.В., Пулінця М.М», «Про рекомендації для вступу до аспірантури голови районної ради Бузуна О.В.», «Про звернення депутатів Ніжинської районної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення продажу земель сільськогосподарського призначення», «Про передачу комунального майна Вертіївській сільській раді».

Підводячи підсумок спільного засідання постійних комісій, голова районної ради Олег Бузун подякував депутатам та доповідачам за плідну роботу.

Організаційний відділ Ніжинської районної ради