back

У Ніжині освятили яблуневу алею на честь воїнів АТО

27 квітня 2017

Восени минулого року біля Всіхсвятського Собору спільними зусиллями членів Ліги «Ділова жінка», голова якої Тамара Стратілат і була ініціатором акції, дружинами загиблих воїнів АТО та воїнами АТО була висаджена яблунева алея.

26 квітня на цьому місці була встановлена пам’ятна дошка з іменами ніжинців, які полягли в бою, захищаючи територіальну цілісність нашої держави на Сході України. До урочистого відкриття, окрім організаторів, долучилися заступник голови Ніжинської райдержадміністрації Оксана Мелашенко, міський голова Анатолій Лінник, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, депутати міської ради та дружини загиблих воїнів.

Ініціатор закладення пам’ятної алеї помічниця народного депутата Олександра Кодоли Тамара Стратілат зауважила, що на меморіалі вказано саме «на честь воїнів АТО», а не «на честь загиблих воїнів АТО» тому, що в нашій душі вони назавжди залишаться живими. "Ми повинні берегти пам’ять про них, як вони зберегли для нас кожен клапоть нашої землі."

Яблуневу алею пам’яті освятив настоятель Кафедрального Собору Всіх Святих Отець Сергій. Користуючись нагодою, його було нагороджено почесним дипломом «Благодійник року — кращий волонтер».

За матеріалами сайту «Уездные новости»