back

Відбулися навчально-польові заняття

26 квітня 2017

Відповідно до спільного наказу відділу освіти Ніжинської РДА та Ніжинського об’єднаного міського військового військкомату від 12.04.2017 № 138/71 «Про проведення триденних навчально-польових занять (занять у лікувально-оздоровчому закладі) з предмету «Захист Вітчизни» в 2016-2017 навчальному році» з 18 по 20 квітня 2017 року в навчальних закладах району проведено триденні навчально-польові заняття та заняття у лікувально-оздоровчих закладах. З метою якісної організації та проведення занять було сформовано взводи та відділення:

1-е відділення – Великокошелівська ЗОШ І-ІІІ ст., Крутівська ЗОШ І-ІІІ ст., (командир – Лісовий В.М.);

2-е відділення – Талалаївська ЗОШ І-ІІІ ст., Безуглівська ЗОШ І-ІІІ ст. (командир – лейтенант Рубан Б.А.);

1-й взвод – Лосинівська ЗОШ І-ІІІ ст., Сальненський НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст., Данинський НВК «ЗНЗ-ДНЗ» І-ІІІ ст. (командир – капітан Яременко Г.П.);

2-й взвод – Галицька ЗОШ І-ІІІ ст., Перемозький НВК «ЗНЗ-ДНЗ І-ІІІ ст. (командир – Ременюк В.І.).

18 та 19 квітня учні 11 класів працювали на базі визначених опорних навчальних закладах та отримали практичні навички з тактичної, вогневої, стройової, фізичної підготовки та здали відповідні контрольні нормативи. Дівчата здобували навики надання першої медичної допомоги на базі навчальних закладів, фельдшерських пунктів та Ніжинського районного центру первинної медико-санітарної підготовки у смт. Лосинівка.

20 квітня розпочалося з навчальних тренувань з практичної стрільби з автомата Калашникова на базі військової частини 1688 смт. Гончарівське Чернігівського району. Для виконання вправи стрільби на полігон з навчальних закладів району прибуло 55 учнів (13 з них – дівчата).

Кожен з учасників мав змогу зробити десять влучних пострілів у мішень з відстані 100 метрів. Стрільба з автомата, без перебільшення, стала однією з найяскравіших подій дня, після якої юнаки та дівчата ще довго ділилися враженнями один з одним.

За сприяння Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області було організовано екскурсію, під час якої всі учасники мали можливість не тільки побачити на власні очі справжню бойову зброю, металошукачі, спецодяг водолазів, бронежилети, каски, а й приміряти будь-яке спорядження рятувальників. Також всі охочі отримали відповіді військовослужбовців на питання, які їх цікавили.

Учителі предмету «Захист Вітчизни» зробили все можливе для того, щоб зробити триденні заняття цікавими, корисними та результативними, адже головне завдання – це якісна підготовка учнів до військової служби у Збройних Силах України та виховання справжніх патріотів країни.

За інформацією відділу освіти РДА