back

Сільські голови Ніжинського району взяли участь у семінарі-нараді

19 квітня 2017

19 квітня у великій залі районної державної адміністрації відбувся семінар-нарада для селищного та сільських голів Ніжинського району. Провів семінар голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин.

Начальник відділу економічного розвитку і торгівлі РДА Вадим Шелест інформував присутніх про використання системи «ProZorro» в електронних закупівлях, а також наголосив на її важливості. У минулому році розпорядниками бюджетних коштів Ніжинської райдержадміністрації через систему «ProZorro» було заявлено 1105536 грн., а вдалось зекономити 182893 грн.

Про перехід населення на електроопаленя та що для цього потрібно зробити розповідав присутнім головний інженер Ніжинського РЕМ Анатолій Бугерчук.

Начальник служби у справах дітей РДА Олег Жадько під час семінару наголосив на співпраці з селищним, сільськими радами, об’єднаними територіальними громадами щодо профілактичної роботи з батьками по створенню безпечного середовища для проживання та виховання дітей.

Триває збір коштів на апарат УЗД для Ніжинської районної лікарні. Про стан надходження коштів на спецрахунок лікарні для придбання апарату доповів головний лікар Юрій Солодько. Вирішили допомогти 17 сільських рад Ніжинського району, 5 сільськогосподарських підприємств, працівники апарату та структурних підрозділів Ніжинської райдержадміністрації, фізичні особи. Загалом, на сьогодні, зібрано 331420 грн. – повідомив головний лікар. Крім того, він подякував тим сільським головам, котрі виділили кошти на придбання інсуліну, так як потреба в цьому препараті задоволена тільки на 37 %.

Долучитись протягом квітня-травня до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» закликав усіх начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства РДА Олександр Ярмак. А також поінформував про необхідність паспортизації місць видалення твердих побутових відходів.

Заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко закликала присутніх сільських голів уже сьогодні готуватись до оздоровчої кампанії дітей та озвучила деякі організаційні питання під час відзначення свят і звітності.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА