back

Реалізація концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді в Ніжинському районі - головне питання Колегії райдержадміністрації

05 квітня 2017

Питання реалізації концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді в Ніжинському районі обговорювали сьогодні під час розширеного засідання Колегії районної державної адміністрації, котру провів голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. На засідання, крім членів Колегії, були запрошені начальники управлінь, відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники навчальних закладів та їх заступники з виховної роботи.

Доповідала начальник відділу освіти райдержадміністрації Леся Лозова. Вона розповіла про ряд заходів: семінарів, конкурсів, ігор, виставок, спортивних змагань тощо, котрі проводились протягом минулого року у навчальних закладах району та були направлені на виховання у дітей духовних і моральних цінностей, формування самосвідомості, почуття патріотизму.

Співдоповідачем з цього питання була начальник відділу культури райдержадміністрації Антоніна Залозна. Вона зупинилась на роботі працівників культури, бібліотекарів, працівників музеїв району в напрямку героїко-патріотичного виховання не лише молоді, а й всього населення Ніжинщини.

Про співпрацю з районною державною адміністрацією, закладами освіти, реалізацію районної Програми військово-патріотичного виховання розповідав провідний спеціаліст відділення комплектування Ніжинського об’єднаного міського військового комісаріату Олександр Андрущенко.

Про реалізацію концепції національно-патріотичного виховання молоді говорила голова студентського профбюро Ніжинського агротехнічного інституту Галина Македон. Підключився до її доповіді і директор навчального закладу Василь Лукач. Він впевнений, що найголовніша ознака автентичності нашого народу – українська мова.

Цю думку підтримав і голова районної ради Олег Бузун, зауважив, що через незнання мови Україна не раз втрачала свою державність. Крім того, він звернув увагу присутніх на те, що в процесі децентралізації Ніжинський район, як і районна влада, нікуди не зникне. Тому порадив керівникам освітніх закладів та відділів громад продовжувати співпрацю з владою, в тому числі і в реалізації концепції національно-патріотичного виховання.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин підсумував: патріотизм не має бути популістичним, любов до держави – це не лише жовто-блакитна символіка і популярні гасла, працівники освіти і культури мають навчати молодь і моральним цінностям, котрі формують свідомість людини. Також він зауважив, що у Ніжинському районі варто створити військово-патріотичний центр. Керівникам відповідних відділів наголосив про необхідність розробки конкретних планів та скоординованих дій на посилення національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Крім того, члени Колегії протокольно розглянули питання про стан дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції».

Також приємною частиною Колегії були вітання очільників району з нагоди ювілеїв та за відповідальне ставлення до виконання службових обов’язків, забезпечення якісного виконання покладених завдань директора Кропивнянського НВК Олени Ляшенко, завідувача сектора інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації Ніни Дереки та головного спеціаліста сектора управління персоналом райдержадміністрації Оксани Буракової. Усі вони отримали Почесні грамоти районної державної адміністрації.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА