back

Відбулись загальні збори громадян у с. Перемога

03 квітня 2017

31 березня відбулись загальні збори громадян у с. Перемога. Участь у зборах взяли голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, голова районної ради Олег Бузун, його заступник Наталія Березка, головний лікар районного центру первинної медико-санітарної допомоги Іван Бондар, радник голови райдержадміністрації з питань допомоги учасникам бойових дій та АТО Сергій Ступак, представник народного депутата Олександра Кодоли Олексій Пірковський, настоятель Собору Всіх Святих (м. Ніжин) от. Сергій та керівники сільськогосподарських підприємств, котрі орендують землі жителів Перемозької сільської ради.

Сільський голова Сергій Багмут відзвітував про виконання Програми соціально-економічного розвитку сіл Перемоги, Чистий Колодязь, Станція Лосинівка, Гармащина та Богданівка за 2016 рік, проведений благоустрій та санітарний стан сіл. Також він озвучив заплановані роботи у населених пунктах цього року – це ямковий ремонт доріг, продовження робіт по облаштуванню вуличного освітлення, ремонт пам’ятника солдату у Перемозі тощо.

За допомогу у проведенні благоустрою сіл Сергій Багмут вручив подяки сільського голови активним жителям. Наголосив, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять.

Найголовніші питання, що турбували мешканців, - це функціонування фельдшерських пунктів, магазинів, церкви, утримання пожежної машини, ремонт доріг.

Головний лікар районного центру первинної медико-санітарної допомоги Іван Бондар пояснив ситуацію щодо утримання фельдшерських пунктів. «Минулого року в усіх населених пунктах Перемозької сільської ради функціонували фельдшерські пункти, 3 з яких утримувались за рахунок спільного фінансування.» Цього року один фельдшер буде обслуговувати жителів Богданівки, Гармащини та Станції Лосинівка. У звичному режимі працюватиме Перемозький фельдшерський пункт. І за рахунок повного утримання сільською радою функціонуватиме фельдшерський пункт у с. Чистий Колодязь.

Щодо утримання пожежної машини в Перемозі жителі вирішили звернутися за допомогою до інвесторів, котрі орендують землі селян, та зібрати кошти всією громадою – по 30 грн. з двору.

Про стан виплати орендної плати жителям та надану соціальну допомогу відзвітували представники інвесторів Ірина Сінник ( корпорація «Індустріальна молочна компанія») та Юрій Дзюба (ТОВ «Крок-Агро»).

Настоятель Собору Всіх Святих от. Сергій запропонував селянам свою кандидатуру настоятеля Перемозької та Богданівської церков. Громада висловила йому свою підтримку.

Голова громадської організації «Ніжинська міськрайонна організація ветеранів Афганістану» Сергій Ступак розповів присутнім про надану допомогу учасникам бойових дій на території інших держав та АТО, в тому числі, допомогу на отримання ними актів на землю.

Представник народного депутата України Олександра Кодоли Олексій Пірковський доповів про діяльність депутата, спрямовані ним кошти на розвиток громад Ніжинщини, зокрема, для Перемозької школи було придбано спортивний інвентар, для дитячого садочка – пральну машину, для кожного фельдшерського пункту – сумку-вкладку з усім необхідним для надання невідкладної медичної допомоги.

Голова районної ради розповів про переваги реформи децентралізації, зокрема, і для щойно утвореної Лосинівської об’єднаної територіальної громади. «Перемозька сільська рада щодо цього питання поки що вирішила не поспішати і це дало змогу зберегти гарну школу. Але процес децентралізації незворотній, і в об’єднаній громаді ряд проблем буде вирішити легше,» - наголосив Олег Віталійович.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин розповів присутнім про заплановані роботи у цьому році на розвиток та збереження соціальної інфраструктури Ніжинщини, зокрема, і ремонт доріг районного значення. «За сприяння народного депутата Олександра Кодоли у Перемозькому НВК вирішено зробити сучасний ремонт їдальні,» - зауважив Вячеслав Анатолійович. Він переконаний: виконавча гілка влади має працювати на людей, і тому буде спрямовувати усі зусилля на те, аби життя громадян стало кращим. Так само і жителі мають працювати на розвиток своєї громади, виховувати молодь, показуючи їм гарний приклад.

По завершенню сходу села очільники району разом з от. Сергієм оглянули приміщення Перемозької церкви. Нині там тривають ремонтні роботи.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА