back

Загальні збори жителів Перебудівської громади

31 березня 2017

30 березня в Перебудові відбулися загальні збори громади. Як завжди, схід розпочався зі звіту сільського голови. Олег Зінченко інформував про соціально-економічний розвиток сіл Перебудова, Почечино та Валентієво, виконання бюджету за минулий рік, використання коштів самооподаткування.

Так, у минулому році відремонтовано дах у клубі та сільській раді, замінено три вікна. Головними ж проблемами залишаються – стан доріг та опалення адмінбудівлі. Сільський голова подякував усім, хто підставляє йому плече. І в першу чергу – інвестору, який допомагає Перебудівській громаді.

Під час сходу жителі озвучили питання, які найбільше їх хвилюють. Зокрема, просили приймати радикальні міри до тих, хто розбиває дороги важковаговим транспортом та відрегулювати ціну квитка до Ніжина. Порушувалося і питання переоцінки земельних паїв.

Присутній на зборах Крутівський сільський голова Віктор Македон запропонував Перебудівській громаді об’єднатися в ОТГ з центром у Крутах. Проте, жителі села вирішили не поспішати з об’єднанням.

Керуючий ПП «Агро-Трейдер» Володимир Шевлюга звітував перед присутніми про обробіток землі, виплату орендної плати (у цьому році планують підняти ставку з 6 відсотків - до 8, при середньо районній – 6,1), соціальну допомогу жителям трьох сіл та обіцяв подальшу співпрацю.

Про два роки діяльності в Парламенті народного депутата України Олександра Кодоли розповів його представник Олексій Пірковський. Народний обранець залучив на Ніжинщину майже 5 млн. коштів із фонду соціально-економічного розвитку територій, які були направлені на розвиток галузей освіти, медицини, культури.

Перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак давав слушні поради та роз’яснення з різних питань, в тому числі і стосовно об’єднання територіальних громад. Він також зазначив, що спільними зусиллями та злагодженими діями органів влади, місцевого самоврядування, тісній співпраці з інвесторами можна вирішити більшість нагальних проблем.

Перед місцевими жителями виступали заступник голови районної ради Наталія Березка, представники ПП «Агро-Трейдер» – юрист Олег Поліщук та бухгалтер Ніна Гавриленко.

За матеріалами газети "Ніжинський вісник"