back

Голова районної державної адміністрації Вячеслав Івашин узяв участь у сході села Крути

28 березня 2017

Сьогодні, 28 березня, у с. Крути відбулись загальні збори громадян. Участь у них взяли голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, його перший заступник Сергій Батрак, голова районної ради Олег Бузун, його заступник Наталія Березка, депутат обласної ради Валерій Гавриленко, депутат районної ради Ольга Кіт, депутат міської ради Олександр Безпалий, помічник народного депутата України Олександра Кодоли Тамара Стратілат й інші.

До Крутівської сільської ради, крім Крут, належать села Діброва, Бакланове та Поляна. Про їх соціально-економічний розвиток, виконання бюджету за 2016 рік, санітарний стан та благоустрій звітував сільський голова Віктор Македон.

Ряд зауважень та пропозицій були озвучені під час сходу найактивнішими жителями села - це ремонт доріг, облаштування вуличного освітлення, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, виділення земельних ділянок працівникам соціальної сфери тощо.

Про свою роботу, як депутата районної ради та директора Крутівської школи, прозвітувала Ольга Кіт. Вона також озвучила потреби навчального закладу та наголосила, що наступного року школа відзначатиме 30-річчя.

Заступник директора ТОВ «Дружба Нова» Кернел Віталій Фурса доповів про стан виплати орендної плати за паї та про надану соціальну допомогу на розвиток крутівської громади.

Помічник Олександра Кодоли Тамара Стратілат розповіла про діяльність народного депутата за 2 роки роботи у Верховній Раді, про направлені ним кошти з фонду соціально-економічного розвитку територій для Ніжинського району, в тому числі і для села Крути.

Голова районної ради Олег Бузун та депутат обласної ради Валерій Гавриленко розповіли про їх роботу в напрямку створення Крутівської об’єднаної територіальної громади. Вони запевнили, що піднімають це питання на всіх рівнях влади.

Голова районної державної адміністрації Вячеслав Івашин доповів про роботу направлену на розвиток соціальної інфраструктури Ніжинського району у минулому році, а також розповів про заплановані роботи на поточний рік, зокрема, і для крутівської громади. «У школі за сприяння народного депутата Олександра Кодоли на кошти фонду соціально-економічного розвитку територій планується замінити дах. У будинку культури заплановано облаштувати внутрішні санвузли та відремонтувати підлогу. Наступного року на загальнодержавному рівні відзначатимуться 100-річчя подвигу Героїв Крут та 100-річчя від дня народження Ігоря Качуровського, тож Крути мають зустрічати гостей достойно.» - зазначив Вячеслав Івашин.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА