back

«Моє село – моя колиска»: презентація книги нашого земляка Миколи Бойка

27 березня 2017

24 березня у Кропивнянському НВК відбулась презентація книги Миколи Бойка «Моє село – моя колиска». Автор – наш земляк, він народився в с. Кропивне, закінчив Українську сільськогосподарську академію, понад 30 років пропрацював у Головному управлінні кадрової політики і аграрної освіти Мінагропрому України, кандидат технічних наук, доцент, Заслужений працівник сільського господарства України.

Микола Бойко видав понад 40 наукових праць, в тому числі навчальні посібники. Громадське схвалення і широкий попит отримав його часопис про історію рідного села Кропивне «Моє село – моя колиска». Уже 2-ге видання цього часопису він презентував своїм землякам. У книзі розкрито історичні події розвитку села Кропивне від 17 століття, наведено деякі обряди й традиції Полісся, описано життя окремих сімей, їх здобутки. Видання містить дані з архівних джерел та безліч фотографій.

Як зазначає автор: «Знання історії – то необхідна передумова осмислення майбутнього.»

З виданням книги про рідне село видатного земляка привітали голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, його заступники Сергій Батрак і Оксана Мелашенко, Ніжинський сільський голова Володимир Орел, однокласники, односельці Миколи Бойка, вчителі та учні Кропивнянського НВК.

Книгу Микола Федорович видав перш за все для того, аби жителі Кропивного, особливо підростаюче покоління завжди знали й пам’ятали історію своєї малої батьківщини. Тому під час презентації він підписав та подарував примірники кожному бажаючому.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА