back

У селі Талалаївка відбулись загальні збори громадян

27 березня 2017

24 березня відбулись загальні збори громадян у с. Талалаївка. Участь у сході села взяли голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, його перший заступник Сергій Батрак, депутат районної ради Микола Самойленко, представник народного депутата України Олександра Кодоли Олексій Пірковський, представники управління соціального захисту населення райдержадміністрації, поліції та сільськогосподарського підприємства.

Сільський голова Володимир Хоменко прозвітував про соціально-економічний розвиток сіл Талалаївка, Хвилівка і Лустівка, виконання бюджету та використання коштів самооподаткування у 2016 році.

Також сільський голова озвучив плани роботи у поточному році, зокрема, проведення освітлення на деяких вулицях Талалаївки, придбання необхідного обладнання для дитячого садка та амбулаторії.

У присутніх на сході було чимало пропозицій та зауважень, як от, відсутність аптеки у селі, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, належна організація вивозу побутового сміття, благоустрій кладовищ, Герба села та Хреста скорботи й інші. Турбували жителів і питання правопорядку в селі. Дільничного інспектора поліції просилити посилити увагу до осіб, які схильні до вчинення правопорушень.

Заступник директора ТОВ «Дружба Нова» Кернел Віталій Фурса розповів присутнім про стан виплат орендної плати за паї, надану соціальну допомогу талалаївцям у минулому році, зокрема, і на ремонт доріг.

Представник народного депутата України Олександра Кодоли Олексій Пірковський розповів про діяльність депутата за 2 роки роботи у Парламенті: законотворчу діяльність, роботу з виборцями, їх зверненнями, про направлення коштів на соціально-економічний розвиток громад. За 2 роки для Ніжина та Ніжинського району ним було спрямовано 24 млн. грн., зокрема, і для Талалаївки: у районному будинку культури минулого року відбулась реконструкція з облаштуванням внутрішніх санвузлів та придбано нове вбрання для сцени.

Які зміни чекають на талалаївську громаду цього року - говорив голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин. Це - реконструкція фасаду, ремонт комп’ютерного класу, заміна вікон, будівництво твердотопливної котельні в школі, ремонт даху районного будинку культури та виконання одного з етапів будівництва сучасного спортивного комплексу.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА