back

«Серце до серця» збирає кошти на медичне обладнання для обласної дитячої лікарні

24 березня 2017

Цьогоріч обласний етап ХІІ Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» стартував 9 березня і триватиме по 9 квітня. За гроші, зібрані під час акції, планується закупити медичне обладнання для офтальмологічного відділення обласної дитячої лікарні.

До речі, цей медзаклад у лютому 2017-го отримав медичне устаткування, придбане за кошти минулорічної акції, проведеної під гаслом «Врятуй життя дитині!». Завдяки небайдужим людям та волонтерам ця сума склала майже 70 тисяч гривень. Це дало змогу закупити перфузор компакт, пульсоксимерт та шприці перфузори для забору медикаментів.

Традиційно під час акції протягом місяця на вулицях сіл, селищ та міст області можна зустріти волонтерів. Вони мають бейдж-ідентифікатор, захищений печаткою Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця». Індивідуальний номер ідентифікатора співпадає з номером на скриньці для збору коштів.

Тож кожен може долучатися до благодійної справи, а від волонтерів обов’язково отримати наклейку-сердечко — символ акції.

Стати учасниками заходу можуть і підприємства, організації та установи області. До речі, професійно-технічні та вищі навчальні заклади вже проявляють свою активність по збору коштів.

У фінальний день — 9 квітня — на Чернігівщині планується проведення святкових концертів, квестів, конкурсів, аукціонів, вікторин, виставок, які об’єднають небайдужих людей для допомоги дітям із вадами зору.

Координує проведення акції «Серце до серця» на Чернігівщині регіональний штаб, до якого можна звернутися за адресою: вул. Магістратська, 3 (приміщення Молодіжного центру праці при Департаменті сім’ї, молоді та спорту ОДА), контактний телефон: (0462) 610-363.

Охочі долучитися до акції, можуть здійснити благодійні внески за реквізитами: р/р 2600501306399 в ПАТ «Кредобанк», МФО 325365, ЄДРПОУ 34354227, найменування платежу: «Чернігівська область. Благодійний внесок» або перерахувати гроші онлайн.

До речі, відділення банку перераховуватимуть зібрані кошти на єдиний рахунок акції. За бажанням можна проконтролювати їх рух через Інтернет-сторінку Фонду. Також тут буде розміщена інформація про загальну суму коштів та витрати на придбання медичного обладнання. Зазначать і адреси медичних закладів, які його отримають.

До слова, щоб заохотити діяльність волонтерів, Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця» щорічно організовує для них поїздки до країн Європи. Крім того, є нагода відвідати літній фестиваль рок-музики Woodstoсk Ukraine. Цьогоріч захід відбудеться на Львівщині.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації