back

Рівень медичного обслуговування

24 березня 2017

Результати опитування домогосподарств Чернігівщини щодо рівня медичного обслуговування, проведеного в жовтні 2016р., свідчать, що за останні 12 місяців майже в кожній сім’ї (98%) хто-небудь із її членів потребував медичної допомоги, придбання ліків та медичного приладдя. Проте, половина з них не змогли задовольнити ці потреби, зазначивши основною причиною їх високу вартість.

Залишаються проблеми з доступністю послуг лікарів. За даними опитування, майже п’ята частина домогосподарств області при потребі не змогли відвідати лікаря. З них поскаржилися на дорогі послуги 73% опитаних, на відсутність спеціаліста потрібного профілю – 27%.

Про недоступність для хворих членів родини необхідного лікування в стаціонарі повідомили 21% домогосподарств. З них про вимушену відмову від стаціонарного лікування в медичних установах, пов’язану із занадто високою вартістю, вказали 99% родин, про відсутність вільних місць – 1%.

Майже кожний хворий (94%), що перебував на стаціонарному лікуванні, брав із собою медикаменти, 71% – їжу, 61% – постільну білизну.

Головне управління статистики у Чернігівській області