back

Вячеслав Івашин зустрівся з жителями Дуболугівки під час сходу села

23 березня 2017

22 березня у с. Дуболугівка відбулись загальні збори громадян. Районну владу представляв голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин.

Серед запрошених на схід були представник народного депутата Олександра Кодоли Олексій Пірковський, головний спеціаліст відділу з призначення пенсій управління пенсійного фонду Валентина Полуда, директор ПП «Ніжинські аграрні інвестиції» Анатолій Безпалий, голова Вертіївської ОТГ Ігор Мороз та староста с. М. Кошелівка Сергій Мішура.

Головою зборів громада обрала депутата районної ради, жителя села Анатолія Слуцького.

Сільський голова Руслан Острянко доповів про виконання бюджету, соціально-економічний розвиток села, санітарний стан та благоустрій, а також про виконання критичних зауважень, озвучених під час минулорічного сходу.

Дуболугівка – невелике село, тут проживає близько 270 громадян, закладів освіти немає, проте функціонують клуб, бібліотека, на утриманні сільської ради працює фельдшерський пункт.

Землі дуболугівців орендують 3 сільськогосподарських підприємства: ПП «Ніжинські аграрні інвестиції», ТОВ «Іст Агро» та ТОВ «Дружба Нова» Кернел. Присутні представники перших двох підприємств Анатолій Безпалий та Анатолій Слуцький розповіли про стан виплати орендної плати за паї та соціальну допомогу, надану жителям Дуболугівки.

Дуболугівці нарікали на розбиті дороги сільгосппідприємствами, котрі важкою технікою перевозять врожай вулицями села. «Це питання варто вирішувати з керівництвом підприємств – зауважив голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, - та вимагати від них будівництва об’їзних доріг. Адже цього року планується відремонтувати автодорогу на Дуболугівку та вона швидко зруйнується, якщо важкий транспорт буде продовжувати нею їздити.»

Під час сходу запрошували об’єднатися дуболугівців з Вертіївською ОТГ голова громади Ігор Мороз та староста с. М. Кошелівка Сергій Мішура. Вони розповіли про переваги реформи децентралізації, про виконані заходи на покращення соціальної інфраструктури та стану доріг. Проте присутні жителі Дуболугівки вирішили не поспішати з об’єднанням та поінформувати з цього питання більшу кількість населення і під час наступного сходу прийняти виважене рішення.

Олексій Пірковський розповів дуболугівцям про роботу народного депутата України Олександра Кодоли за 2 роки його діяльності у Парламенті. Він залучив майже 5 млн. коштів із фонду соціально-економічного розвитку територій на Ніжинщину, усі ці кошти були направлені на розвиток освітньої, медичної галузей та культури. Олексій Пірковський запевнив, що депутат свою діяльність і надалі продовжуватиме на розвиток цих напрямків.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин подякував за роботу на збереження невеликого населеного пункту сільському голові, прийняв до уваги актуальні питання жителів та пообіцяв допомогти у вирішенні найголовнішої проблеми дуболугівців – ремонт доріг. Крім того, він наголосив, що самі жителі мають дбати про своє село, об’єднувати зусилля, виховувати молодь, і тільки тоді, коли люди навчаться дбати про свої вулиці, свої населені пункти, зможуть разом навести лад і в нашій державі.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА