back

Навчитися берегти та любити природу через творчий конкурс

22 березня 2017

За ініціативи відділу освіти районної державної адміністрації та Проекту ЄС «Clima East: Збереження та стале використання торфовищ» у рамках співпраці з компанією Кока-кола протягом березня серед учнів загальноосвітніх закладів сіл Ніжинське, Кукшин, Стодоли та Колісники проводився конкурс творчих робіт до Всесвітнього дня водних ресурсів.

Конкурс започаткували ще минулого року аби впровадити системи екологічного та природоохоронного виховання учнівської молоді через малюнки, вірші та фотографії, аби підвищити бажання школярів вивчати географію рідного краю, виховати в них шанобливе ставлення до природних ресурсів і рідної землі загалом.

Підсумки конкурсу підвели сьогодні, у Всесвітній день води, в залі районної державної адміністрації. Дипломи переможців та цінні подарунки вручали голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, менеджер проекту Програми розвитку ООН в Україні Василь Толкачов та представник компанії Кока-кола Ольга Федюк. Усі вони побажали учасникам і надалі розвивати творчі здібності, вкладати душу у свої роботи, а найголовніше любити та берегти природу і свій рідний край.

Участь у підведенні підсумків творчого конкурсу взяла і директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, член журі конкурсу Катерина Тканко.

Кращі довелося обирати членам журі серед 40 робіт.

Заохочення за фотоколаж отримала Анастасія Сиводід (Кукшин).

За літературні твори серед учнів 5-9 класів І місце у Ярослава Давиденка (Колісники), ІІ – у Наталії Мошко (Кукшин), ІІІ – у Тетяни Сухової (Кукшин), отримав заохочення Данило Гайдук (Колісники).

У молодшій віковій групі серед учнів 1-4 класів кращим був Павло Година (Ніжинське).

За малюнки у старшій віковій групі І місце отримала Каміла Мехеда (Колісники), ІІ – Дар’я Орленко (Колісники), ІІІ – Діана Подобна (Кукшин).

У молодшій віковій групі І місце виборола Владислава Костирко (Кукшин), ІІ – Кароліна Борщ (Стодоли), ІІІ – Єгор Литвиненко (Ніжинське).

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА