back

Загальні збори жителів Кукшинської громади

17 березня 2017

Сьогодні у селі Кукшин відбулись загальні збори громадян. Районну владу на сході представляли голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин та голова районної ради Олег Бузун.

У зборах також взяли участь виконавчий директор об’єднання сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів «Чернігівщина екологічна» Юрій Ткачов, менеджер Проекту ЄС "Clima East: Збереження та стале використання торфовищ" Василь Толкачов, представники управління Держгеокадастру в Ніжинському районі, поліції, керівники сільськогосподарських підприємств, котрі орендують землі жителів села, помічник народного депутата України Олександра Кодоли.

Сільський голова Олександр Пивовар звітував про виконання програми соціально-економічного розвитку та бюджету територіальної громади в 2016 році, використання коштів самооподаткування, санітарний стан та благоустрій населеного пункту.

За словами сільського голови у цьому році завершено облаштування вуличного освітлення. А менеджер Проекту ЄС "Clima East: Збереження та стале використання торфовищ" Василь Толкачов наголосив, що у цьому році за європейські кошти також планується розчистити ставок у селі та влаштувати зону відпочинку.

В ході обговорення доповіді сільського голови, були озвучені і актуальні проблемні питання: це – ремонт доріг, утримання пожежної команди, вивезення твердих побутових відходів.

Не залишилось поза увагою і обговорення питання децентралізації. Присутній на зборах голова Вертіївської об’єднаної громади Ігор Мороз запропонував кукшинцям приєднатися до складу ОТГ. Проте, більшість жителів висловились проти об’єднання. Свою точку зору з цього приводу висловили також голова райдержадміністрації та голова районної ради.

Голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, виступаючи перед Кукшинською громадою, подякував за співпрацю сільському голові та представникам сільськогосподарських підприємств, пообіцяв свою підтримку та допомогу у вирішенні будь-яких питань. Він також зауважив, що в цьому році буде побудована нова блочно-модульна котельня у Кукшинській школі, де буде встановлено твердопаливний котел, придбаний ще восени минулого року. Висловив свою точку зору Вячеслав Анатолійович і щодо питання профілактики злочинності та правопорушень та наголосив на доцільності створення у селі загонів самооборони.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації