back

Загальні збори громадян у Великій Дорозі

24 лютого 2017

23 лютого відбулись загальні збори громадян у селі Велика Дорога. Участь у зборах взяли перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак, заступник голови районної ради Наталія Березка, представники ТОВ «Магнат» та Ніжинської поліції.

Сільський голова Катерина Подолянко звітувала перед громадою про зроблене за рік, що минув. Зокрема, вона зауважила, що бюджет сільської ради два роки тому назад перестав бути дотаційним. Тепер він є самодостатнім. А тому за рахунок власних коштів вдається вирішувати більшість нагальних питань і проблем. Наразі сільська рада не тільки обходиться без державної підтримки, а й надає субвенції до районного бюджету на утримання своїх закладів соціальної сфери – школи, дитячого садка та ФАПу. У підзвітному році ця сума склала 156,5 тис. грн. Кошти пішли на оплату енергоносіїв, заміну вікон, заробітну плату сільським бюджетникам.

Коштом сільського бюджету проводиться в селі вуличне освітлення. Також у планах на нинішній рік – відремонтувати ФАП і залу урочистих подій у сільській раді.

Землі сільськогосподарського призначення сільської ради орендує ТОВ «Магнат», яке вчасно розраховується за землю з пайовиками, сплачує податки, допомагає громаді. Втім, у мешканців села були деякі претензії до інвестора. Зокрема, щодо розміру орендної плати за паї, якості зерна і кількості, яку видають в рахунок оплати за паї.

Ще ряд проблемних питань було піднято під час сходу, а саме: автобусного сполучення, шкідливих транспортних викидів через проходження селом автомагістралі, безкоштовного харчування дітей із багатодітних сімей тощо.

Перший заступник голови РДА Сергій Батрак пообіцяв допомогти у вирішенні усіх озвучених проблем. Також про свою готовність допомогти кожному, хто звернеться, обіцяла виступаючи перед людьми, і заступник голови районної ради Наталія Березка.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації

за матеріалами газети "Ніжинський вісник"