back

Підсумки роботи Ніжинської міжрайонної виконавчої дирекції за 2016 рік

17 лютого 2017

Закінчився 2016 рік, здані всі необхідні фінансові звіти і є всі підстави та зобов’язання ознайомити страхувальників та застрахованих осіб про результати роботи Ніжинської міжрайонної виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за звітний період.

Станом на 01.01.2017 року на обслуговуванні в міжрайонній дирекції перебувало 6099 страхувальників, із них відповідно статусу: 1336 – юридичних осіб, 1068 – фізичних осіб- роботодавців та 3695 – фізичних осіб, зареєстрованих особисто.

За результатами роботи прозвітували 276 страхувальників, які повинні подати звітність форми 4 ФСС з ТВП.

Доходна частина бюджету відповідно до планового показника перевиконана в три рази і склала 79,3 тис. грн.

Витратна частина бюджету склала 8 млн. 934 тис. грн. На основну статтю витрат «Допомога по тимчасовій непрацездатності, включаючи догляд за хворими» спрямовано 6 млн. 533 тис. грн, або 85,7 % планового показника. Питома вага даного виду допомоги до загальної суми видатків становить 73,1 %, що майже дорівнює показнику минулого року (71,7 %). Загальна кількість оплачених днів по тимчасовій непрацездатності за 2016 рік склала 67217 днів, в тому числі по догляду за хворими 6924 днів. В порівнянні з минулим роком кількість оплачених днів через хворобу зменшилась на 3765 днів. Таке значне зменшення відбулося завдяки виконанню основних заходів, по унеможливленню незаконного заволодіння коштами бюджету Фонду, яке було розроблено виконавчою дирекцією обласного відділення Фонду та передбачає постійний контроль на стадії обробки заяв-розрахунків від страхувальників, участь у розгляді травм, які носять ознаки невиробничого травматизму, проведення роз’яснювальної роботи зі страхувальниками та інші.

Крім того, з метою виключення випадків безпідставних виплат допомоги по тимчасовій непрацездатності, вживаються спільні заходи працівників дирекції та закладів охорони здоров’я в частині проведення перевірок дотримання хворими, як стаціонарного, так і амбулаторного режиму лікування, проведення щотижневого кількісного аналізу виданих та продовжених листків непрацездатності, що дає можливість своєчасно зафіксувати зростання видачі листків непрацездатності та встановити причини такого зростання.

До дирекції від страхувальників міста та району надійшло 2581 заява-розрахунок на матеріальне забезпечення застрахованих осіб. Наші спеціалісти щоденно приймають та опрацьовують їх і контролюють своєчасне отримання матеріального забезпечення застрахованих осіб. Через сайти міської та районної рад страхувальники щодекади отримують інформацію про терміни проведеного фінансування на матеріальне забезпечення по датах подачі заяв-розрахунків.

Витрати на допомоги по вагітності та пологах склали 2 млн. 355 тис. грн.

По статті «На поховання» використано 462 тис. грн.

Матеріальне забезпечення застрахованих осіб дирекції проводиться своєчасно і в повному обсязі. Станом на 01.01.2017 року загальна сума боргу перед підприємствами, організаціями, установами та ФОП склала 41,3 тисячі гривень.

Одним із пріоритетних напрямків роботи дирекції є забезпечення застрахованих осіб відновлювальним лікуванням в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів.

Упродовж року відновлювальне лікування отримали 40 застрахованих осіб міста та району, в тому числі, по профілях захворювання: після гострого інфаркту міокарда, пролікованої нестабільної стенокардії, операцій на серці та магістральних судинах, після гострих цереброваскулярних порушень, після оперативних втручань на органах травлення, після ортопедичних операцій, з порушенням обміну речовин та захворюваннями ендокринної системи. Вартість лікування в санаторіях склала 423,5 тис. грн., відновлювальне лікування – це продовження стаціонарного лікування у реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу із спеціальним медичним обладнанням та висококваліфікованим персоналом. Таке лікування триває 24 дні і допомагає швидко повернутись застрахованій особі до роботи після тривалої непрацездатності.

Загальна сума коштів Фонду на оплату листків непрацездатності за весь період лікування склала 159,0 тис. грн.

Проведено 135 перевірок (90 – планових та 45 – позапланових), під час яких у страхувальників виявлено порушення щодо порядку використання страхових коштів Фонду на суму 51,5 тис. грн., та відповідно до чинного законодавства України за порушення порядку використання страхових коштів накладено штрафів на загальну суму 6,3 тис. грн.

Дирекція продовжує працювати над актуальними питаннями у сфері соціального страхування для забезпечення підтримки в складні життєві часи найбільш активної та працездатної частини населення м. Ніжина та Ніжинського району.

Наталія Волкова,

директор Ніжинської міжрайонної дирекції