back

«Чернігівгаз» встановлює 2,4 тис додаткових квартирних лічильників газу

16 грудня 2016

Держрегулятор затвердив зміни до інвестпрограми ПАТ «Чернігівгаз» на 2016 рік. Згідно нового документу від НКРЕКП компанія має встановити менше будинкових вузлів обліку газу, а вивільнені кошти направити на додаткові квартирні лічильники.

Зміни в Плані розвитку «Чернігівгазу» в першу чергу стосуються заходів, спрямованих на зниження виробничо-технологічних витрат та понаднормованих втрат природного газу, що передбачає забезпечення комерційного обліку газу у побутових споживачів. Окрім цього, в інвестпрограму внесені коригування в заміну декількох аварійних ділянок газопроводів.

Тепер зменшено річний план по будинковим лічильникам – на це замість раніше затверджених 28,3 млн грн. виділено 16,2 млн грн. За рахунок невикористаних витрат на встановлення будинкових лічильників нацрегулятор вирішив збільшити фінансування індивідуальних лічильників на 4,8 млн грн, що дозволить додатково встановити в квартирах з плитами і водонагрівачами майже 2,4 тис приладів. Після цього загальна кількість квартирних газомірів, закладених в програму на 2016 рік, становитиме 4,5 тис.

«Виконання нового плану розвитку в частині установки лічильників дозволить забезпечити облік енергоресурсу майже в 54,5 тис. житлових приміщень. Після цього нам залишиться облаштувати лічильниками близько 16% домогосподарств. Це потрібно буде зробити до початку 2018 року, як того вимагає Закон, адже саме з цього терміну заборонено транспортувати газ без приладів обліку», - повідомив технічний директор «Чернігівгазу» Віталій Черчович.

На сьогодні «Чернігівгаз» змонтував 352 шафові установки, в яких вже встановлено 285 загальнобудинкових лічильників газу. Після введення в експлуатацію та підписання відповідних договорів з балансоутримувачами, споживачі, які не мають індивідуальних приладів почнуть отримувати платіжки за показаннями надомних лічильників.

Облаштування багатоповерхівок приладами обліку відбувається за рахунок тарифної виручки «Чернігівгазу». Бюджет і перелік адрес будинків затверджений НКРЕКП в новій інвестпрограмі «Чернігівгазу» на 2016 рік. ЇЇ можна переглянути на сайті газорозподільної компанії в розділі «Інвестпрограма». Законом «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» також перебачено, що фінансування установки газових лічильників може відбуватися за бюджетні кошти та за рахунок самих споживачів.

Довідка:Основною сферою діяльності ПАТ «Чернігівгаз» є розподіл природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить близько 600 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 10,8 тисяч км газопроводів

Нашими споживачами є 349,5 тисяч сімей, більше 3 тисяч підприємств та установ Чернігівської області. Найкрупнішими клієнтами ПАТ «Чернігівгаз» є Чернігівська ТЕЦ, Облтеплокомуненерго, САН ІнБев Україна, Чернігівський молокозавод, Корюківська фабрика технічних паперів.

Компанія є одним з найкрупніших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується понад 98 мільйонів гривень податків і зборів.

За додатковою інформацією звертатися до фахівця із зв`язків з громадськістю та пресою Наталії Свириденко

Тел./факс: +380 462 65 20 07

Моб.: +380 67 244 96 46

E-mail: [email protected] http://cn.104.ua/