back

Об’єднані громади вже можуть подавати заявки на проекти, які планують реалізувати за рахунок державної субвенції

08 квітня 2016

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України своїм наказом затвердило форму заявки на проект, який може реалізовуватися за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Органи місцевого самоврядування об’єднаних громад вже можуть готувати і подавати до Мінрегіону заявки на проекти, які вони планують реалізувати за рахунок державної субвенції. На сайті Міністерства є шаблон подання документів та необхідних додатків, який має спростити обробку заявок і прискорити процес виділення коштів, — сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода.

Форма проектної заявки розроблена відповідно до затвердженого урядом 16 березня 2016 року Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Як повідомлялося раніше, об’єднані громади гарантовано отримають субвенцію і самі вирішать, на які інфраструктурні проекти витратять ці кошти. Раніше Мінрегіон запропонував об’єднаним громадам типову структуру плану соціально-економічного розвитку, необхідного для отримання державної субвенції.

Довідка

У 2016 році з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 мільярда гривень.

Кошти субвенції розподілилися між 159 об’єднаними громадами в залежності від кількості сільського населення і площі громади: від 960 тисяч гривень для найменшої об’єднаної громади до 23 мільйонів гривень - для найбільшої.

Прес-служба Мінрегіону України