back

Де і в кого питати про децентралізацію

09 серпня 2016

Наразі в усіх на вустах реформа децентралізації влади. Втім, далеко не вся інформація щодо змін у цьому напрямку відповідає дійсності. Для вивчення зазначених процесів варто перш за все розглядати матеріали на офіційних сайтах.

Зокрема, однойменний веб-портал «Децентралізація влади» (http://decentralization.gov.ua/) у доступній формі роз’яснює особливості освітньої та медичної реформи, пропонує навчальні відео та зразки документів; презентує історії успіху. На зазначеному ресурсі можна знайти й інтерв’ю з регіональними експертами (http://decentralization.gov.ua/news/item/id/2995).

Корисним буде і посилання на сайт Чернігівської облдержадміністрації. Тут періодично можна знайти, як новини про хід реформи у громадах області, так і безпосередньо оголошення про проведення конкурсу інвестиційних програм (http://cg.gov.ua/index.php?id=200472&tp=0 ).

Знадобиться при пошуку грантових програм для громад і посилання на швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» — DESPRO (http://despro.org.ua/despro/project/).

В нагоді стане ресурс Асоціації міст України (http://auc.org.ua/), де реформа розглядається через призму того чи іншого обласного центру. До слова, відстежити хід останньої ініціативи Асоціації«Децентралізаційний марафон» можна і в соціальний мережі Facebook (https://www.facebook.com/decentralization.marathon/?fref=ts ).

У соціальних медіа можна ознайомитися і з позицією Мінрегіону(https://www.facebook.com/MinregionUkraine/?fref=nf&__mref=message_bubbl ).

Для отримання роз’яснень щодо ходу децентралізації на Чернігівщині за коментарями варто звертатися до місцевих експертів:

- Ірина Помеленко, начальник відділу регіонального розвитку та інфраструктури Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА — (0462) 6-75-739;

- Ірина Грозенко, депутат Чернігівської обласної ради, голова постійної комісії з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції —https://www.facebook.com/profile.php?id=100012715608313&fref=ts;

- Ірина Кудрик, координатор новоствореного Офісу реформ Чернігівщини —https://www.facebook.com/ikudryk;

- Федір Фесюн, директор Чернігівського регіонального відділення АМУ — (04644) 2-17-71.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації