back

«Героїв битв за нашу землю навіки пам"ять збереже»

23 січня 2012

20 січня в селі Вертіївка були проведені урочисті заходи з нагоди відзначення 120-річчя з дня народження Героя Радянського Союзу, генерал-полковника Михайла Петровича Кирпоноса.

З нагоди цієї дати відбувся урочистий мітинг біля військово-історичного музею ім. М.П.Кирпоноса та пам"ятника Михайлу Петровичу, який відкрив голова районної державної адміністрації Володимир Другаков. На мітингу були присутні керівники та працівники районних відділів та управлінь, учні та вчителі Вертіївської і Кукшинської шкіл, жителі села.

Про життєвий та бойовий шлях свого видатного земляка розповіла заступник директора з виховної роботи Вертіївської ЗОШ І-ІІІ ст. Валентина Веклич.

Про вплив прикладу Михайла Кирпоноса на патріотичне виховання підростаючого покоління говорив комісар Ніжинського-Куликівського об"єднаного військового комісаріату Володимир Іваницький, а Ольга Новак прочитала вірш доньки ювіляра Євгенії «Памяти отца». В заключному слові Вертіївського сільського голови Олександри Теслик прозвучали слова гордості за рідну вертіївську землю, яка народила трьох Героїв Радянського Союзу, в тому числі і Михайла Кирпоноса, двох Героїв Соціалістичної Праці і Героя України. Завершився мітинг покладанням квітів до пам"ятника Кирпоносу та вшануванням його пам"яті хвилиною мовчання.

Після мітингу в актовому залі Вертіївської ЗОШ I-III ст. відбулась літературно-музична композиція «Героїв битв за нашу землю навіки пам"ять збереже», підготовлена учнями загальноосвітньої школи, вихованцями дитячого дошкільного закладу «Колосок», творчим колективом відділу культури і туризму та проведена тематична екскурсія для учасників заходу.

В рамках святкування цих знакових подій голова райдержадміністрації Володимир Другаков також вручив посвідчення до Почесного звання України «Мати-героїня» та подарунок Ковтун Ганні Павлівні, жительці села Вертіївка, яка народила та виховала семеро дітей.