back

Пільги учасникам бойових дій ( учасникам АТО)

04 листопада 2015

Відповідно до статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” військовослужбовці Збройних Сил України, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції, визнаються учасниками бойових дій.

Порядок надання статусу учасника бойових дій військовослужбовцям Збройних Сил України, їх категорії та терміни участі (забезпечення проведення) в антитерористичній операції, а також райони антитерористичної операції визначає Кабінет Міністрів України.

Відповідно ст. 12 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” учасникам бойових дій надаються пільги, їх перелік досить значний - понад 20. Зокрема, це:

- 75-процентна знижка плати за користування комунальними послугами; вартості палива та скрапленого газу ( в межах норм, встановлених законодавством)

- встановлення на пільгових умовах квартирних телефонів, абонементна плата за користування телефоном встановлюється у розмірі 50 % затверджених тарифів

- щорічно до 5 травня учасникам бойових дій виплачується разова грошова допомога у розмірі, який визначається Кабінетом Міністрів України

- безоплатне щорічне забезпечення санаторно-курортним лікуванням або компенсація вартості такого лікування

- безплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту; автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним транспортом приміського сполучення

- безплатний проїзд один раз на два роки (туди і назад) залізничним, водним, повітряним або міжміським автомобільним транспортом.

Для оформлення пільг необхідно звернутися до управління соціального захисту населення Ніжинської районної державної адміністрації для надання пільг з оплати за житлово-комунальні та інші послуги, за адресою: м. Ніжин, пл. І. Франка, 1, кім.4

Документи, що потрібні для оформлення пільг:

1. Оригінал та копія посвідчення про право на пільгу.

2. Паспорти (оригінал і копія) заявника та членів сім’ї, які мають право на пільги (дружина, неповнолітні діти, непрацездатні батьки)

3. Оригінал та копія ідентифікаційного номера заявника та членів сім’ї, які мають право на пільги.

4. Свідоцтво про народження неповнолітніх дітей.

5. Довідка про склад сім’ї з сільської ради

Довідки за телефоном 2-34-38

Управління соціального захисту населення

Ніжинської районної державної адміністрації