back

Бібліотекарів району привітали з професійним святом

30 вересня 2015

30 вересня відзначається Всеукраїнський День бібліотек. З цієї нагоди в залі засідань райдержадміністрації зібралися ті, для кого це свято є професійним, а також запрошені та гості свята.

На сьогоднішній день Ніжинський район має розгалужену систему бібліотечних закладів. Так, в районі налічується 40 бібліотек, у тому числі: Центральна районна бібліотека, Центральна дитяча бібліотека, Лосинівські доросла та дитяча бібліотеки, а також – 36 філіалів, які розташовані в різних населених пунктах району.

Не зважаючи на всю складність сьогодення та практично повністю відсутнє фінансування бібліотеки району працюють на належному рівні. Книжковий фонд Центральної бібліотечної системи складає близько півмільйона примірників, близько 103 тисячі з них – дитяча література. Бібліотеки району обслуговують більше 15 тисяч читачів, 2,5 тисячі з них – це діти.

Справжніми помічниками та порадниками на шляху до вершин знань і мудрості народу є бібліотекарі – вірні збирачі духовних скарбів, провідники у світ нового і непізнаного. На сьогоднішній день в Ніжинському районі 49 бібліотечних працівників.

Всі вони прийшли сьогодні на своє свято. Присутніх в залі бібліотекарів з професійним святом привітали керівники району, структурних підрозділів РДА, представники органів місцевого самоврядування, члени громадських організацій та письменники Ніжинщини.

Звертаючись до бібліотекарів, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак зазначив, що зараз країна дійсно знаходиться в непростій ситуації реформування та значних змін в суспільстві, але бібліотека залишається накопичувачем людських знань у будь-якому випадку. Сергій Анатолійович подякував бібліотечним працівникам за їх працю та вручив кращим представникам галузі відзнаки райдержадміністрації.

Зі щирими словами вітань присутніх вітали начальник організаційного відділу районної ради Вікторія Охріменко, начальник відділу культури Антоніна Залозна, виконавчий директор Асоціації «Об’єднання підприємств Ніжинщини» та «Благодійний фонд «Ніжен» Сергій Іллющенко, поет Анатолій Шкуліпа, голова профспілкової організації бібліотекарів Марина Прядко, ветерани бібліотечної справи, читачі.

Приємним доповненням заходу стали музичні номери у виконанні працівників культури району.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА