back

Громадська рада при Ніжинській РДА продовжує працювати

30 вересня 2015

29 вересня в райдержадміністрації відбулося чергове засідання Громадської ради, яке провів голова Громадської ради Юрій Римський.

Учасники засідання заслухали інформацію члена Громадської ради, директора Ніжинської районної ДЮСШ Володимира Євтуха про стан фізичної культури і спорту в районі. Було розкрито ряд питань щодо функціонування Ніжинської районної дитячої спортивної школи, НРО ВФСТ «Колос», фінансування різноманітних спортивно-масових заходів районного рівня та участі представників району в змаганнях обласного, всеукраїнського рівнів, досягненнь вихованців та тренерів ДЮСШ, тощо.

В складних умовах сьогодення зрозумілим є наявність проблем у сфері фізичної культури і спорту. Так, вже котрий рік поспіль йде реконструкція спортивного майданчика з синтетичним покриттям, який розташовано на території НРО ВФСТ «Колос» (м.Ніжин, вул.Овдіївська, 39). Цей майданчик мав стати універсальним місцем проведення тренувань та змагань різного рівня з футболу, волейболу, великого тенісу та ін. Процес реконструкції був розпочатий на виконання Указу Президента України, розпорядження голови Чернігівської облдержадміністрації, розпорядження голови Ніжинської райдержадміністрації та в рамках виконання районної програми, яка була прийнята районною радою ще в 2010 році. Але на сьогоднішній день фінансування припинено, а майданчик так і залишився не добудованим.

Володимир Євтух звернувся до членів Громадської ради з проханням долучитися до реконструкції громадським організаціям або посприяти вирішенню даного питання.

Учасники засідання активно долучилися до обговорення та пропонували до розгляду різні варіанти вирішення даної проблеми. За результатами голосування вирішили створити робочу групу у складі Володимира Євтуха, Дмитра Артеменка та Олексія Чернети, для більш предметного вивчення питання щодо завершення реконструкції вищевказаного спортивного майданчика з синтетичним покриттям.

Також присутні заслухали інформацію представника Ніжинського міськрайонного Управління Головного управління Держсанепідемслужби в Чернігівській області про епідеміологічний контроль та якість питної води в закладах освіти району. Світлана Семенівна повідомила, що за результатами перевірки якості питної води, яка використовується в закладах освіти району, станом на початок 2015-2016 н.р. ніяких відхилень не виявлено, тобто вода є придатною для споживання, приготування їжі, тощо.

Окрім питань порядку денного учасники зібрання обговорили ряд актуальних проблем району.

За результатами роботи були прийняті відповідні рішення.

Наступне засідання призначено на 20 жовтня 2015 року з наступним порядком денним:

1. Пільгове перевезення працівників освіти та дітей до навчальних закладів району.

2. Різне.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА