back

На черговому засданні обговорили ряд актуальних питань

19 серпня 2015

18 серпня в малому залі райдержадміністрації відбулося чергове засідання Громадської ради, участь у якому взяла заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко.

Першочергово, голова Громадської ради Юрій Римський ознайомив членів ради з листом-відповіддю райдержадміністрації щодо з’ясування обставин проведеного обшуку на території навчальної бази Ніжинського козацького товариства «Ніжинський козачий полк» Українського козацтва, що знаходиться по вул.Шекерогринівській в м.Ніжині. Присутні ще раз обговорили це питання та прийняли відповідні рішення.

Відповідно до порядку денного засідання, було заслухано інформацію про результати ЗНО в школах району. Головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Людмила Івашко детально зупинилася на особливостях цьогорічних іспитів, ознайомила з результативністю складання ЗНО з української мови в розрізі усіх шкіл та середнім показником по району.

Особливо актуальним наразі є відзначення найголовніших свят нашої держави – Дня Державного Прапора України та 24-ї річниці незалежності України. Про заплановані в районі заходи присутнім розповіла заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелашенко. Вона запросила членів ради взяти участь в урочистих заходах біля Меморіалу «Пам’яті Героїв Крут» в с.Пам’ятне, Борзнянського району та на території с.Крути. Крім того, закликала представників громадських організацій активізувати роботу і долучитися до святкувань не лише районного рівня, а і в кожному населеному пункті.

Також, члени Громадської ради обговорили хід адміністративної реформи в Ніжинському районі. Оксана Миколаївна дала роз’яснення щодо основних положень даної реформи, розповіла про особливості процесу об’єднання громад в Ніжинському районі. Присутні висловили своє бачення з даного питання.

На завершення, Оксана Миколаївна ще раз звернула увагу членів Громадської ради на конкретизацію та належне оформлення рішень, які члени ради приймають на своїх засіданнях. Зокрема, вона попросила чітко вказувати виконавців, кому саме адресуються доручення.

В свою чергу, Микола Шкурко, представник ГО «Ніжинський міськрайонний благодійний фонд «Ніжен», висловив власні зауваження до організації роботи ради. Зокрема, він вкотре нагадав про виключення членів ради за систематичне невідвідування засідань без поважної причини, винесення на голосування питань тільки після процедури внесення до порядку денного і обговорення, узгодження планів роботи Громадської ради та райдержадміністрації, тощо.

Наступне засідання Громадської ради призначено на 8 вересня 2015 року з наступним порядком денним:

1. Про оренду водойм на території району та їх цільове використання.

(Доповідачі: представники Управління Держземагенства у Ніжинському районі і Ніжинської ОДПІ)

2. Про проведену роботу за результатами зустрічі трудового колективу ЦРЛ з членами Громадської ради (відбулася 02.07.2015р.)

(Доповідач: головний лікар Ніжинської ЦРЛ Солодько Ю.П.)

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА