back

Зустріч членів Громадської ради з медичним персоналом Ніжинської районної лікарні

03 липня 2015

02 липня в Ніжинській центральній районній лікарні відбулась зустріч членів Громадської ради при райдержадміністрації з лікарями та старшим медперсоналом лікарні. Представники громадськості та медики зібрались, щоб обговорити проблеми та перспективи розвитку медичної галузі в районі.

Зустріч відкрив головний лікар ЦРЛ Юрій Солодько. Голова Громадської ради Юрій Римський та члени ради Валентина Щокіна, Володимир Ювко, Петро Балаш інформували присутніх медичних працівників про діяльність як Громадської ради так і громадських організацій, які вони представляють та висловили свої пропозиції щодо покращення якості надання медичних послуг в лікарні.

Під час зустрічі було обговорено різний спектр питань, які стосуються забезпечення медичних працівників земельними ділянками, психологічної реабілітації демобілізованих учасників АТО, корупції в медичній галузі, співпраці громадськості з органами влади, матеріально-технічного забезпечення медичних закладів тощо.

Не обійшли увагою і питання реформування медичної галузі, яке необхідно розглядати в контексті реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади, адже медична допомога має бути якомога наближеною до людей. І вирішувати, де повинні працювати медичні заклади, і які медичні послуги мають надаватися населенню повинна громада. На цьому, зокрема, наголошував член Громадської ради Володимир Ювко.

В ході констуктивної дискусії лікарі Ігор Садовський, Тетяна Большак, Михайло Пирог висловлювали свою точку з приводу існуючих проблем у медицині і в районній лікарні зокрема. І дійшли висновку, що вирішувати їх потрібно на рівні держави.

На завершення зустрічі представники інститутів громадянського суспільства запевнили медичний персонал лікарні, що намагатимуться всіляко сприяти та допомагати у вирішенні існуючих проблем та висловили сподівання на тісну співпрацю в цьому напрямку.

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації