back

Внесені зміни до районного перспективного плану формування територій громад

16 червня 2015

15 червня 2015 року відбулось засідання робочої групи з підготовки проекту перспективного плану формування територій громад Ніжинського району за участю депутатів обласної ради, представників громадськості.

Метою зібрання було обговорення питання про внесення змін до проекту районного Перспективного плану.

Розпочинаючи засідання, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак повідомив про те, що за результатами громадських обговорень до робочої групи надійшли рішення про створення об’єднаних громад відповідно з центрами у селах Галиця та Липів Ріг. Галицька громада об’єднується з Світанківською, а Липіврізька з Березанкою, Бурківкою та Черняхівкою.

Враховуючи дотримання принципів добровільності під час проведення реформи ми не можемо ігнорувати бажання мешканців цих населених пунктів – наголосив Сергій Батрак. Після затвердження перспективного плану формування спроможних територіальних громад обласною радою будуть проведені економічні розрахунки щодо спроможності визначених громад, з якими будуть ознайомлені громади.

Після активного обговорення, участь у якому взяли голова районної ради Олег Бузун, депутат обласної ради, головний лікар Ніжинської ЦРЛ Юрій Солодько, депутат обласної ради Володимир Другаков, начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Алемша, членами робочої групи було вирішено внести зміни до Плану та затвердити створення на території району 7 об’єднаних територіальних громад замість 5. А саме: Лосинівської, Вертіївської, Талалаївської, Крутівської, Григоро-Іванівської. Липіврізької та Галицької. Крім того, Кунашівська громада прийняла рішення об’єднатись з м.Ніжином.

На завершення наради перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак наголосив, що проект Перспективного плану буде направлений до обласної робочої групи.

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації