back

Відбувся конструктивний діалог між владою та громадськістю

10 червня 2015

09 червня 2015 року відбулось засідання Громадської ради при райдержадміністрації.

Присутні розглянули наступні питання порядку денного:

1. Налагодження механізму співпраці між Громадською радою та райдержадміністрацією.

2. Організація лікувального процесу в Ніжинській ЦРЛ та план дій по покращенню якості роботи закладів охорони здоров’я в районі.

Під час розгляду першого питання, члени Громадської ради провели конструктивний діалог з керівництвом райдержадміністрації в особі першого заступника голови РДА Сергія Батрака. Посадовець вислухав пропозиції членів ради щодо механізму співпраці громадськості та органів виконавчої влади, а також обґрунтував власне бачення ситуації та шляхи вирішення проблемних моментів.

У підсумку, члени Громадської ради одноголосно погодили рішення:

1. Дотримуватися Регламенту Громадської ради стосовно доведення до керівництва райдержадміністрації рішень ради шляхом надання протоколу засідання ради у 5-денний термін.

2. Щомісячно, на засіданні Громадської ради за участі представників апарату райдержадміністрації, обговорювати план роботи органів виконавчої влади району та визначати представників громадськості для участі в заходах, які стосуються пріоритетів діяльності Громадської ради.

Головний лікар Ніжинської ЦРЛ Юрій Солодько доповів присутнім про організацію лікувального процесу в Ніжинській ЦРЛ та план дій по покращенню якості роботи лікарні. Після тривалої дискусії Юрій Павлович запропонував організувати зустріч трудового колективу Ніжинської ЦРЛ та членів Громадської ради, на якій представники інститутів громадянського суспільства матимуть змогу особисто поспілкуватися з медичними працівниками, вислухати проблеми галузі, висловити власне бачення ситуації та обговорити можливі перспективи розвитку медицини в районі. Ця пропозиція була підтримана членами ради одноголосно.

Участь в обговоренні питань порядку денного взяли також головний лікар КЗ «Ніжинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Бондар та начальник відділу освіти Леся Лозова.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА