back

На засіданні Громадської ради говорили про налагодження конструктивної співпраці між владою і громадськістю

27 травня 2015

26 травня 2015 року відбулось чергове засідання Громадської ради при райдержадміністрації, яке провів новообраний голова Юрій Римський. На засіданні були присутні 10 членів ради з 18.

Серед головних були обговорені організаційні питання роботи Громадської ради. Представники ІГС висловили незадоволення організацією роботи дорадчо-консультативного органу, у зв’язку з тим, що за три місяці діяльності не з’явилося жодного розпорядчого документа виконавчого органу влади.

А тому було вирішено запросити на наступне засідання Громадської ради відповідних керівників структурних підрозділів райдержадміністрації з метою налагодження чіткого механізму співпраці між райдержадміністрацію та Громадською радою в частині виконання райдержадміністрацією рішень, які приймаються на засіданнях ради, участі членів Громадської ради у засіданнях комісій, які проводяться в райдержадміністрації та стосуються питань, що знаходяться в компетенції постійних комісій, участі громадськості у вирішенні кадрових питань виконавчої влади в районі тощо.

Голова Громадської ради Юрій Римський також акцентував увагу присутніх на важливості дієвої роботи постійних комісій, бо це є запорукою успішної діяльності ради.

Вкотре говорили про незадовільне медичне обслуговування в районній лікарні, що за словами Миколи Шкурка є наслідком незадовільної кадрової політики в медицині та відсутності чіткого механізму організації лікувального процесу в екстремальній ситуації.

Члени Громадської ради запропонували райдержадміністрації розглянути стан медичної допомоги у райлікарні хворим у вкрай тяжкому стані, розробити за участі громадськості систему оцінювання лікарів, вишукати можливість матеріального стимулювання справжніх фахівців.

Також вирішили на наступному засіданні заслухати інформацію головного лікаря ЦРЛ Ю.Солодька з питань організації лікувального процесу в ЦРЛ та його план дій по покращенню якості медичного обслуговування.

Члени ради проголосували за виключення Назаренко В.І. зі складу Громадської ради за систематичне невідвідування засідань.

Наступне засідання запланували провести 09 червня 2015 року.

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації