back

Триває обговорення проекту перспективного плану формування спроможних територіальних громад району

22 травня 2015

В області триває підготовка проекту перспективного плану формування спроможних територіальних громад Чернігівщини.

21 травня в райдержадміністрації відбулось чергове засідання робочої групи щодо остаточного визначення оптимального варіанту об’єднання громад у районі.

На попередньому засіданні робочою групою було ухвалено два варіанти об’єднання громад. Проте, після засідання обласної робочої групи було дано доручення деяким районам у дводенний термін доопрацювати пропозиції та надати їх на узагальнення.

Перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак зазначив, що необхідно визначитися з одним конкретним варіантом. За його словами Офіс реформ рекомендує об‘єднання на базі трьох громад: Ніжинської, Лосинівської та Вертіївської і це є оптимально-релістичним варіантом.

Голова районної ради Олег Бузун висловив свою думку з цього приводу та запропонував відстоювати позицію утворення 5 громад.

Після тривалого обговорення члени робочої групи, висловивши всі свої думки та аргументи більшістю голосів вирішили зупинитися на варіанті створення 5 об’єднаних громад, а саме: Лосинівської, Вертіївської, Крутівської, Талалаївської та Григоро-Іванівської.

Сектор інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації