back

Графічну частину проекту Перспективного плану виконуватиме профільний інститут

08 травня 2015

Графічну частину проекту Перспективного плану формування територій громад областей виконуватиме Науково-дослідний інститут геодезії і картографії на основі інформації, наданої облдержадміністраціями. Про це поінформувала заступник директора Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади - начальник відділу з питань територіальної організації влади Мінрегіону Людмила Даменцова під час online-наради Мінрегіону, Асоціації районних та обласних рад і Асоціації міст України з представниками облдержадміністрацій та регіональних офісів реформ щодо процесу розроблення проектів перспективних планів формування територій громад, стану функціонування регіональних офісів реформ, плану заходів та завдань щодо посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи.

Згідно з Методикою формування спроможних територіальних громад, проект перспективного плану розробляється в електронному та паперовому вигляді та включає графічну частину, що відображає межі спроможних територіальних громад, їхні потенційні адміністративні центри та всі населені пункти, які увійшли до їх складу, а також паспорти спроможних територіальних громад. Наразі існує домовленість Мінрегіону з Науково-дослідним інститутом геодезії і картографії про те, що всю технічну роботу щодо графічної частини проекту перспективного плану виконуватиме Науково-дослідний інститут геодезії і картографії, - повідомила Людмила Даменцова.

За її словами, вихідними даними для розробки Інститутом графічної частини проекту перспективного плану буде інформація, надана облдержадміністраціями (робочими групами), а саме: назви спроможних (об’єднаних) територіальних громад; коди КОАТУУ на назви населених пунктів – адміністративних центрів спроможних територіальних громад; коди КОАТУУ та назви існуючих сільських, селищних, міських рад, які входять до території об’єднаної громади.

Таким чином ми сформуємо єдиний підхід до підготовки та внесення на розгляд Уряду проекту Перспективного плану формування територій громад областей. Відповідного листа Мінрегіон вже надіслав до облдержадміністрацій, - зазначила Людмила Даменцова.